Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obhájkyně Rejžková nařkla soudkyni: Nechová se ke mně korektně, a to mám narozeniny

Autor: dce, et - 
10. července 2015
17:00

Páteční výstup klíčového svědka obhajoby byl pořádným debaklem, a protože se Jana Rejžková, advokátka Petra Kramného, nechtěla k výstupu soudního znalce prof. MUDr. Jiřího Štefana, DrSc. (83) vůbec vyjádřit, obrátila se proti soudkyni a nařkla ji z podjatosti!

Na poslední den hlavního líčení s Petrem Kramným se do soudní síně přišlo podívat více lidí než kterýkoliv jiný den. Odpoledne už bylo v lavicích narváno. Všichni čekali na souboj znalců, na který ale nedošlo. Soudní patolog prof. MUDr. Jiří Štefan, DrSc. způsobil v síni poprask, když nedokázal odpovídat na jednoduché dotazy a celkově působil, že spis, který mu byl dodán, vůbec neprostudoval a neví, o čem je vlastně řeč.

Co tím chtěla Jana Rejžková dokázat? Proč si vybrala znalce až z Prahy, u kterého se jeho pokročilý věk v soudní síni projevoval značnými problémy? Na to se zeptal i náš redaktor. „Ať si udělá názor každý sám, já si myslím, že jsme si tam poslechli spoustu nových informací a že člověk, který je rozumný a není zaslepený a je průměrně inteligentní, si to dovede všechno zhodnotit,“ řekla Blesk.cz vyhýbavě Rejžková.

I tento debakl u soudu vidí jako triumf a problém podle ní stojí někde úplně jinde. „Celé to na mě udělalo dneska poslední dojem, že chybějící důkazy proti Petru K. nahradili soudní lékaři – ti, kteří podávali soudní posudek. Jediná jistota procesu je, že se sejdeme všichni u vrchního soudu. Kdo bude pokračovat k vyšším instancím, jestli já, nebo státní zástupce, to už je spekulace,“ vysvětluje advokátka.

Rejžková ovšem nezůstala jen u zpochybňování posudků jako důkazu proti svému klientovi. Soudkyni nenápadně nařkla z podjatosti. Věří, že se k ní chová Renata Gilová jinak než ke státnímu zástupci Vítu Legerskému.

„Vidíte tento proces – ten, kdo vede tento proces, když promluvím já a když dávám důkazní návrhy. Nejsem na to zvyklá, za mých 25 let praxe se ke mně všichni chovali docela korektně. Domnívala jsem se, že to bude tak i v tomto případě, ale dneska, v den, kdy mám narozeniny, si to nemyslím,“ prohlásila.

Je pravda, že Renata Gilová je velmi přísná soudkyně, někdo by mohl říct, že dokonce pořádně ostrá. To se ukázalo jak v případě Petra K., tak u několika svědků – zvláště když se jejich výpověď odlišovala od výpovědi, kterou podali v přípravném řízení, nebo u soudu řekli věci, které působily nesmyslně.

Dnes ale u soudu ukázala i svou druhou tvář – ačkoliv byla ze znalce Jiřího Štefana mírně řečeno na rozpacích, velice rychle pochopila, že její přímočaré jednání, které jí v tolika případech bylo k užitku, zde nepomůže. Do Štefana se pouštěl spíše Legerský, který po prakticky každé odpovědi na svou otázku vypadal zoufaleji a zoufaleji. Každou otázku musel opakovat, každou druhou se soudkyně pokoušela zmatenému Štefanovi vysvětlit. Jeho výpověď ale na soud určitě udělala určitý dojem. Zda byl pozitivní, to se dá říct jen těžko.

stopms ( 14. července 2015 21:16 )

Kolegové a kamarádi Kramného mu dosvědčí i to, že je Bůh, neboť by jinak mohli možná přijít ke smrtelnému úrazu, až ho pustí z vězení.

stopms ( 14. července 2015 20:33 )

Ty, 8xxxx8, co to tady plácáš za urážky a stupidity ?!

stopms ( 14. července 2015 20:30 )

A "majojo" je zřejmě nedostudovaná, tj. nepovedená, holka z rodiny soudkyně, která pracuje na jednom z těchto soudů. Proto plácla nesmysl na obhajobu uječených hysterek bez rozumného argumentu.

japos22 ( 13. července 2015 17:28 )

tgbb. ( 12. července 2015 20:26 )

Líbí se mi, jak sfanatizovaná lůza přesně ví, že vrahem je PK, i když ani soud nemá žádné důkazy. Takže, vážená smrdutá lůzo, můžete mi vylízat (_!_) - alespoň ušetřím za toaleťák.

Zobrazit celou diskusi