Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

8 prokouknutých lží Petra Kramného. Obviněný z dvojnásobné vraždy je podle psycholožky lhář

  • Autor: dce - 
    13. 7. 2015
    18:26

    Hlavní líčení v případu Petra Kramného bylo v pátek odročeno na září. Po devíti dnech to ale s Kramným, podezřelým z vraždy dcery a manželky v Egyptě, začíná vypadat bledě. Důležitým bodem celého soudu jsou – a určitě ještě budou – Kramného lži. Psycholožka PhDr. Helena Khulová, která vypovídala u soudu ve čtvrtek, o Petrovi K. prohlásila, že má vyšší sklon lhát než průměrný jedinec. Jenže mnoho z jeho lží by prokouklo i malé dítě – jako by si Kramný ani neuvědomil, že jeho verzi může vyvrátit každý drobný detail, který opomněl.

  • 1.Petr K. nezná účinky proudu na člověka

    „Neznám účinky elektrického proudu na lidský organismus. Nikdy jsem to nezjišťoval,“ řekl Kramný u soudu.

    Kramného asi nejpatetičtější lež. Účinky proudu na lidské tělo zná každé malé dítě, kterému rodiče vysvětlují, proč nesmí sahat do elektrických zásuvek. Je absolutně nesmyslné, aby člověk s ukončenou základní školou nevěděl, co se děje s člověkem, když dostane ránu elektřinou.

    Kramného navíc potopilo několik svědků. Helena P. uvedla: Petr mi říkal, že v automobilce (Petr Kramný pracoval ve fabrice Hyundai, pozn. red.) se stará o elektroinstalaci a rozvody,“ uvedla svědkyně. O tom, že si Kramný opravoval zásuvky, zase promluvil Michal P.

    Nožem či plíškem jde vyšroubovat ze zásuvky drát. Nožem či plíškem jde vyšroubovat ze zásuvky drát. | Bles – David Malík, archiv
     

  • 2.Neví, že při průjmu má člověk prázdná střeva

    „Monika běžela na záchod a že zvrací a má průjem,“ řekl Kramný u výslechu, Podobné obtíže měla prý i Klárka.

    Průjem a zvracení zapadají do Kramného obhajoby, ale rozhodně ne do závěrů znalců z oboru soudní patologie. I sám Jiří Štefán, který byl přizván obhajobou, potvrdil, že pokud by byly nalezeny zbytky stolice ve střevech, je nemožné, aby měly oběti průjem. I tuto skutečnost by dokázal vyvodit každý logicky přemýšlející člověk.

    „V zažívacím traktu byla běžná nahnědlá stolice. Nebyly žádné známky poleptání sliznice jícnu a dutiny ústní,“ uvedli u soudu soudní znalci.

    Poslední společná fotka z Egypta. Poslední společná fotka z Egypta. | archiv Blesku

     

  • 3.Hrál divadýlko jen před lékaři

    „Ráno Monika vstala, já jsem se probudil, vstal z postele, nejsem si dneska už jistý, nevzpomínám si na všechno. Chtělo se mi jakoby zvracet,“ tak začal podle Kramného osudný den v Egyptě. Zdravotní obtíže u něj podle jeho slov přetrvávaly i další dny.

    Polská svědkyně Magdalena v přípravném řízení přesně popsala dění 30. 7., kdy jí Petr K. zaklepal na dveře a žádal ji o pomoc. Uvedla také, jak se Kramný choval. Vyloučila, že by zvracel, jednou ho viděla jít na záchod. Zato poté, co přišel do pokoje lékař, začal hrát divadýlko s nevolností.

    „Muž potom kašlal a choval se tak, jako by chtěl zvracet. Šel do koupelny, vrátil se, ale nezvracel,“ tvrdila Polka. 

     

    Začíná třetí den soudu. Začíná třetí den soudu. | Blesk - Martin Sekanina, Zbyněk Pecák

     

  • 4.Prožívá bolest s úsměvem a milenkou v náručí

    „Prožívám bolest. Do toho jsem v abnormálním stresu, protože musím vysvětlovat něco, co jsem neudělal.“

    Kramný v rozhovoru pro Blesk.cz prohlásil, že stále prožívá bolest ze ztráty nejbližších. Ale jeho projevy bolesti se omezují na úsměvy, smích, zálety s milenkami a celkově klid, kterým se vyznačují lidé, kterým v životě nic nechybí.

    „Měli jsme stejné zájmy, rozuměli jsme si. Postupem mezi námi došlo i na nějaké intimnosti... asi ještě třikrát potom,“ popsal Kramný. Výpověď milenky Šárky zněla jinak. „Ptal se mě, co mám v sexu ráda. Ptal se na konkrétní praktiky,“ a tak dále.

     

    Šárka popsala, co po ní chtěl Petr v posteli. Šárka popsala, co po ní chtěl Petr v posteli. | archiv Blesku

     

  • 5.Nepamatuje si poslední slova milované dcery, jen to co jedla k večeři

    „Pustili jsme si televizi, asi tam byl nějaký hudební kanál,“ říká. „Monika si dávala zeleninový salát a víno. Já jsem nevečeřel, byl jsem přesycený. S Klárkou jsme si dali nealko pití,“ řekl Petr K.

    Kramný svou „fenomenální“ pamětí naštval i samu soudkyni. Byl schopný popsat, co každý den dovolené s rodinou dělal, co večeřeli a dokonce i co šlo v televizi, když ji večer zapnuli. Nepamatoval si ale poslední slova své dcery. To zní přinejmenším zvláštně – jako by si připravil podrobnou verzi výpovědi, ale na tohle zapomněl.

    „Takže vy si tady poměrně detailně vzpomínáte, ale nedokážete říct, kdy jste naposledy viděl nějaký projev dcery? Jestli to bylo v řádech minut, hodin...?“ Kramný odpověděl jen velmi potichu, že neví.

     

    Petr K. je obžalován z vraždy manželky a dcery. Přesto to vypadá, že má dobrou náladu. Petr K. je obžalován z vraždy manželky a dcery. Přesto to vypadá, že má dobrou náladu. | Blesk - Martin Sekanina, Zbyněk Pecák

     

  • 6.Místo lékařům, volal pojišťovně

    „Nevěděl jsem, co mám dělat. Volal jsem rodičům. Nevím už, máma mi asi poradila, abych volal na pojišťovnu, aby mi nějak pomohli,“ uvedl Kramný. 

    Je až neuvěřitelné, že by první myšlenky člověka, který právě zjistil, že mu zemřela manželka s dcerou, směřovaly k telefonátu pojišťovně. Petr Kramný byl údajně v šoku, ale zvládl najít i čísla pojištění. To napadla i soudkyně. 

    „Vy, těžce zasažen, jste se tam zhroutil, museli vás roztřeseného odvádět, tak jste ještě stihl si tam vzít klíče od kufru, vzít doklady o pojištění a byl jste schopen volat matce a pojišťovně?“ zajímalo soudkyni. 

    Petr K. zhroucený po smrti své rodiny v Egyptě. Petr K. zhroucený po smrti své rodiny v Egyptě. | Reprofoto TV Nova

  • 7.Otáčel těla, ale zapomněl na gravitaci a posmrtné skvrny

    „Klárka ležela na levém boku, ruku měla pod hlavou, Monika ležela na posteli u okna, ležela na pravém boku, zády otočená ke Klárce,“ odpověděl Kramný. 

    I zákony gravitace zná každé malé dítě. Právě k nim se vztahuje vytváření posmrtných skvrn. Kramný si stojí za svým, že obě holky ležely na boku, Monika na pravém a Klárka na levém. Když zjistil, že jsou mrtvé, otočil je na záda. Jak by se ale do přední části těla tedy dostala krev v posmrtných skvrnách? Ta totiž stéká do nejnižších bodů těla na základě právě zmíněné gravitace.

    „Byly nalezeny posmrtné skvrny nejdříve na předních stranách těla, pak na zadních, lze tedy konstatovat, že přibližně 10 hodin po úmrtí bylo tělo přetočeno z polohy na břiše do polohy na záda,“ říká Dokoupil.

    Petr K. vypadá sebevědomě. Věří, že soud potvrdí jeho nevinu? Petr K. vypadá sebevědomě. Věří, že soud potvrdí jeho nevinu? | ČTK

     

  • 8.Zapomněl pozice těl v pokoji a několikrát tvrdil něco jiného

    „Klárka si ke mně přelezla. Monice byla hrozná zima, mně vedro. Postupem času jsem si všiml, že Monika leží na kraji postele u okna a Klárka u mě. (...) Natáhl jsem se přes postel a pak jsem přeskočil z postele Klárky k Monice,“ vyprávěl Kramný. Soudkyně se později ptala, kdo spal v které posteli. Kramný dlouho mlčel, poté mluvil hodně potichu. Klárka spala prý na stejné posteli s matkou blíž k oknu, on spal sám, ale přesně si to nepamatuje. 

    Kramný na otázku soudkyně Gillové odpověděl, že Klárka s Monikou sdílely jednu postel a on spal sám. Jenže jen pár minut předtím vypověděl, že když zjistil, že je Klárka mrtvá, přeskakoval na druhou postel k Monice. Vyprávěl také, jak vypadala Klárka: „Měla levou ruku pod bradou a pravou ruku podél břicha.“ Chvíli poté ale říkal, že měla obě ruce před sebou – tak Klárku popsali i soudní znalci.

    „Klárka měla ruce vzpřímené nahoru ke stropu,“ uvedla ve své výpovědi i svědkyně Magdalena.

    Takhle vyfotila Monika Petra K. s dcerou na hotelovém pokoji, když sledovali film na tabletu. Takhle vyfotila Monika Petra K. s dcerou na hotelovém pokoji, když sledovali film na tabletu. | Blesk - Martin Hurda, archiv

hrdadaxo ( 14. července 2015 06:01 )

Klárka, krásne malé dievčatko, ktoré za nič nemohlo prišlo vďaka tomuto sofistikovanému vrahovi o život spolu so svojou mamou. PK aj Tvoj obhajca vyvrátil aby dve osoby rozličnej hmotnosti zomreli na otravu v rovnaký čas. Tak prestante ho tu celá rozvetvená rodina obhajovať - je to sofistikovaný vrah ktorý si pripravil dopredu smrť na OTRAVU a nedomyslel to celkom. Iba NETVOR si zabije svoje dieťa..........

eyhel ( 14. července 2015 03:27 )

bidlo,žer http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/109935/lekari-zanedbali-peci-sestidenni-erekce-vzala-muzi- to-nejcenejsi-ani-odskodne-to-nezachrani.html

nikanika ( 14. července 2015 02:55 )

„Monika běžela na záchod a že zvrací a má průjem,“ řekl Kramný u výslechu. Mohla se skutečně vyzvracet, pak se napije a žádné poleptání úst po zvracení se nekoná. Průjem je to samé. Po nějaké době, desítky minut, vlivem posunů od žaludku ve střevevním traktu můžete mít průjem znova. A můžete mít i zbytky stolice ve střevech. Znalci to jaksi vynechali.

nikanika ( 14. července 2015 02:45 )

„Neznám účinky elektrického proudu na lidský organismus. Nikdy jsem to nezjišťoval,“ Odpověděla bych stejně jako Kramný na otázku, kterou dostal. Faktické účinky na lidský organismus prostě neznám. Vím, že tmohu dostat "ránu", mohu přežít, mohu zemřít. Ale jaké účinky na lidský organismus má el.proud to skutečně nevím.

eyhel ( 14. července 2015 02:45 )

onanuje tu samej vyprcanej vrah,klausova amnestie na svobodě

Zobrazit celou diskusi