Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Syn Putinova ministra vnitra: Drsný rozvod s manželkou z Česka! Kristina Ozimková utekla i s dětmi z Ruska

Autor: Luboš Procházka, mia - 
12. dubna 2024
05:00

Příběh, který u nás zná málokdo! Modelka a influencerka Kristina Ozimková (28) původem z Česka se provdala za syna ruského ministra vnitra Vladimira Kolokolceva. Jenže od podnikatele a developera loni v červenci utekla i s jejich dvěma dětmi do Spojených arabských emirátů.

Teď by se s nimi odtud ráda dostala do rodného Česka a žila tady. Moskevský soud ale mezitím manžele rozvedl a minulou středu přiklepl výchovu dětí otci. A rozpoutalo se obrovské drama...

Děti tátovi

S informací o rozvodu páru a s ním souvisejících okolnostech přišel ruský server MK. „Okresní soud v Moskvě projednal žalobu Alexandra Vladimiroviče Kolokolceva (40) proti jeho manželce Kristině Romanovně Kolokolcevové. Soud rozhodl o zrušení manželství a přidělení dětí jejich otci,“ píše portál s tím, že přátelé modelky a influencerky tvrdí, že se hodlá s dětmi trvale přestěhovat do ČR, získat zpět státní občanství (pozn. red., není ale jasné, zda ho jako dítě ruských rodičů už měla) a vzdát se ruského.

»Těžké roky«

Kristina údajně v rámci rozvodu zažádala už v září 2023 ve Spojených arabských emirátech o výživné na děti i pro sebe. A také o finanční odškodnění za „těžké roky strávené se svým nehodným manželem, který je alkoholik a narkoman, který ji neustále urážel, bil a mučil,“ cituje server MK.ru její údajná slova u soudu v Dubaji. Podle ruských médií jsou ale slova o synovi ruského ministra vnitra Vladimira Alexandroviče Kolokolceva (62) nepodloženými spekulacemi. Kolokolcev se u dubajského soudu bránil a snažil se dokázat opak – a to i několika různými osvědčeními od lékařů.

Poslal peníze

Podle portálu MK měl otec po odjezdu manželky a jejich potomků do Dubaje poslat dětem prostřednictvím matky dostatek peněz, dokonce i svou bankovní kartu. Protože mu Kristina prý měla bránit v komunikaci s dětmi, požádal soud o dočasný přístup ke svým potomkům. „Matka ale toto rozhodnutí ignoruje, nedovoluje otci vidět své syny, zastrašuje je a obrací je proti němu. V důsledku toho, jak uvedli svědci u soudu, jsou děti v současné době v péči thajské chůvy a téměř nechodí na procházky,“ tvrdí ruský server s tím, že měl dubajský soud jeho exmanželce zakázat s dětmi vycestovat bez souhlasu otce a nařídil jí, aby mu jejich pasy vydala. To podle portálu MK udělala až pod pohrůžkou zatčení.

Propadlé pasy?

Jenže odevzdané pasy už měly být propadlé a Ozimkové se předtím podařilo na konzulárním oddělení ruského velvyslanectví v SAE získat pasy nové. Čeká už jen na rozhodnutí dubajského soudu, zda bude moci své potomky převézt do Česka. To ale její exmanžel jen tak být nenechá... Zvlášť poté, co bylo 3. dubna u moskevského soudu určeno jako místo pobytu nezletilých dětí Rusko a přiděleny byly otci. „Donedávna jsem věřila ve spravedlnost u moskevského soudu, ale ukázalo se, že je možné děti ve věku čtyř a sedmi let matce odebrat. Jednoduše proto, že to tak druhá strana chtěla. Neopodstatněné. Nelidské,“ komentuje situaci na svém instagramu Kristina.

19:43
Dnes

Čtyřiapadesátiletý důstojník německé armády se dnes u soudu přiznal, že Rusku coby špion poskytoval vojenské informace. Přiměl ho k tomu prý strach z jaderné eskalace ve válce na Ukrajině, řekl podle agentury DPA v první den svého procesu před vrchním zemským soudem v Düsseldorfu.

19:20
Dnes

Česko s Německem sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině či bezpečnostní situaci v Izraeli a Pásmu Gazy, řekl po jednání se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem prezident Petr Pavel. Podobné pozice mají země podle něj také ve vztahu k Číně, případně africkým zemím.

„Jsem rád, že na řadu těchto problémů sdílíme velice podobné pozice,“ řekl Pavel. Těší se, že v diskusích budou pokračovat.

18:50
Dnes

Dva mrtvé si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý raketami, oznámil dnes šéf oblastní správy Oleh Kiper, který dříve informoval o osmi raněných.

Zobrazit celý online

Život za stamiliony!

S více než milionem sledujících na sociálních sítích patří Kristina Ozimková k vlivným influencerkám. A jak sama ráda dává na odiv, je velkou milovnicí luxusního stylu života. Narodila se v Praze, dětství prožila v České republice, a přestože chtěla být po vystudování žurnalistiky v Moskvě vždy úspěšnou novinářkou, poslední roky platí především za módní ikonu. Sociální sítě zásobuje snímky v luxusním oblečení, dovolené s dětmi tráví v nejdražších hotelech a na soukromých jachtách a fanoušky dráždí fotkami, na nichž vyniká její bezchybný vzhled a štíhlá postava.

Zajímavá rodina: V Česku nic, v Rusku jmění!

Rodina Kristiny má úzké vazby na Česko. Její otec je ruský podnikatel Roman Ozimkov (52) a figuruje coby jednatel ve společnosti Radlice s.r.o. Jako jednatelka vystupuje ve stejné firmě i matka mladé ženy Oxana (50). Společnost byla podle dat z obchodního rejstříku založena už v roce 1994 a jako obor podnikání uvádí pronájem nemovitostí a poskytování základních služeb zajišťujících jejich řádný provoz. Jako sídlo firma uvádí obyčejně vyhlížející panelák v pražských Stodůlkách. A je shodné s adresou pobytu Ozimkových v Česku. Podle účetních uzávěrek ale společnost negeneruje žádné zisky. Hlavní zdroj příjmů má totiž developer Ozimkov jinde. A není zrovna malý.

Podle zahraničních zdrojů je partner v síti stavebních a průmyslových společností Tashir Group. Tento gigant měl podle Forbesu tržby okolo 70 miliard korun. Za společností stojí coby její prezident a zakladatel ruský podnikatel arménského původu Samvel Karapetjan (58), jehož jmění odhadl Forbes na 3,2 miliardy dolarů (asi 75,7 miliardy korun). Tashir Group je také dlouhodobým subdodavatelem Gazpromu a s Moskvou má uzavřený kontrakt na osvětlení ulic.

Video  Pavel v Hráčích o vítězství Putina: Situace se mění spíš k horšímu!  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

lucka čermáková ( 18. dubna 2024 16:39 )

To znamená štět..

Uživatel_5650027 ( 13. dubna 2024 05:51 )

Co jste vy🫅? Jste "FEŠÁČEK"? 🤭😁😁

Uživatel_5650027 ( 13. dubna 2024 05:48 )

Vy jste t

Uživatel_5650027 ( 13. dubna 2024 02:12 )

Jsou si VELMI podobné s vdovou Šuralovou! Jedna blond, druhá bruneta! Vlasy, rty stejné! Postava? Hlavně, ať si Ozimkovou nechají Arabáši! Foto jejich města, před její vyšpulenou *** po opravě fotoshopu..Pane chraň,až bude hledat práci 😉 tak, ať se nefotí se svojí ***í! Vážení,uvědomujete si,že je "rozvedená"? Proč chce do Čech? Myslíte, že půjde na pracák? Pracák je obsažen těhotnýma Ukrajinkama! "Každá správná Ukrajinka je těhotná! Je jedno s kým! Hlavně ať se nevrátíme na Ukrajinu! Fiala,ať si žvaní,co chce! Všichni nás nenávidí! Ale nesmí to dávat najevo!

yokky ( 12. dubna 2024 21:39 )

👍👍👍👍­👍👍😂😂😂😂­😂😂🐔🐔🐔🐔­🐔🐔🐐🐐🐐🐐­🐐🐐🆒🆒🆒🆒

Zobrazit celou diskusi