Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Poustevník žije o samotě již 52 let: Společnost mi dělají jen ovce, tvrdí

Autor: pma - 
8. dubna 2024
19:25

Skupina filmařů z youtubového kanálu Yes Theory vyrazila před časem filmovat na sever Itálie, kde se setkala s 75letým pastýřem Flaminiem Berettou. Ten žije zcela odříznutý od civilizace od té doby, co byl před více než 52 lety v mládí rodinou vyhozen z domova. Flaminio hospodaří sám v malé chatrči v horách a společnost mu dělají jen jeho ovce. 

 

Flaminio Beretta se narodil v roce 1949 v italském městě Bergamo. Když mu bylo 23 let, vyhodili ho dle jeho slov rodiče z domu a on se musel postavit svému osudu. „Nikdy jsem se nedozvěděl, proč mě vyhodili. Od té doby jsem se rozhodl žít sám a nikdy se nevrátit,“ vysvětlil youtuberům z kanálu Yes Theory Flaminio, který žije poustevnický život dlouhých 52 let. 

„Společnost mi tu dělá jen stádo mých ovcí. Vždy, když je ráno vidím, udělá mi to radost,“ řekl Flaminio. Podle něj jsou zvířata mnohem lepší společníci, než lidé. Ti se podle poustevníka dokáží k ostatním chovat jako „ke kusu hadru“. 

Skupině nadšenců, kteří se ho do hor vydali Flaminia navštívit, muž popsal i to, jak se o samotě cítí. První roky prý byly nepříjemné, po čase si ale zvykl. Ital si dlouhé dny krátí četbou nebo rád studuje čínštinu.

Kontakt s okolním světem starý Ital neudržuje. Během posledních let se za ním občas zastaví jeden z obyvatel nejbližší vesnice, aby se ujistil, že je Flaminio v pořádku.

Samotář si během dlouhých let dokázat vymyslet nespočet nástrojů, které mu v odlehlých horách zjednodušují život. Muž na videu mladým filmařům ukázal, jak si dokázal vyrobit sluneční hodiny, lyže s brzdami, ostřič nožů nebo oblečení z vlny, aby přežil chladnou zimu. 

Katerina Kopic ( 10. dubna 2024 15:01 )

jo

Andre Zeman ( 9. dubna 2024 14:35 )

Je tu jeste nekdo, koho napadlo to, co mě?🫣

Zobrazit celou diskusi