Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Americkou turistku zabil na safari běsnící slon: Děsivé záběry zachycují její poslední chvilky!

Autor: hpe - 
3. dubna 2024
20:39

Skupinku pěti amerických turistů napadl na safari v Národním parku Kafue v Zambii v sobotu 30. března rozzuřený slon. Ve videu, které koluje po internetu, je možné spatřit mrazivé záběry celého napadení. Zpoza stromů se postupně vynořuje několikatunové zvíře, které posléze vozidlo pronásleduje. Osmdesátiletá žena atak agresivního tvora nepřežila. Další utrpěla vážné zranění a byla převezena do nemocnice v Jihoafrické republice

Zpočátku idylická projížďka africkou divočinou se brzy stala noční můrou. V nejstarší rezervaci tohoto typu na světě se volně pohybují lvi, leopardi, nosorožci a sloni. Obrovské zvíře se ve videu pomalu, ale jistě k vozidlu přibližuje. Jakmile je už v bezprostřední blízkosti, cestující začnou panikařit. „Pane Bože“ zaznívá. Řidič se stále snaží držet směr. Nicméně po chvíli z neznámých důvodů brzdí. Vůz se náhle zastaví. Slon vzápětí zahákne své dlouhé zakroucené kly pod karoserii a překlopí auto na bok. Záznam se přeruší. Zhruba takto vypadaly poslední okamžiky dosud nejmenované americké důchodkyně. 

Video  Americkou turistku zabil na safari běsnící slon. Děsivé záběry zachycují její poslední chvilky!  - Twitter/@ginnydmm
Video se připravuje ...

Na místo byla ihned poslána helikoptéra, která zraněné převezla k dalšímu ošetření. Sociální sítě se nyní hemží spekulacemi o motivaci průvodce vůz zastavit. Nad jeho jednáním nechápavě kroutí hlavou. Někteří se domnívají, že vozidlo muselo sjet ze silnice a tím pádem neměl jinou možnost.

Generální ředitel společnosti Wilderness Safaris, Keith Vincent si myslí, že řidič nezareagoval adekvátně. „Všichni naši průvodci jsou velmi dobře vyškolení a zkušení, ale bohužel terén a vegetace jsou takové, že je možné, že trasu něco zablokovalo. Řidič pak nedokázal vozidlo dostat z nebezpečné cesty dostatečně rychle,” citoval ho deník Daily Mail. Napadení tohoto druhu nejsou zcela ojedinělá. Sloni ročně zabijí v Africe okolo 500 lidí. 

 

Dianthos ( 16. dubna 2024 11:26 )

Nevypadá to, že by na té cestě byla nějaká překážka.

Chocho Loušek ( 4. dubna 2024 09:47 )

Legrace bude až Botswanský president vysadi v Německu 20 tisíc slonů. K dočtete v německém tisku .

Drž hubu ( 3. dubna 2024 23:42 )

To je taky nápad, v 80 letech jet někam do Namíbie 🙄

Zobrazit celou diskusi