Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ľuboš popsal napadení medvědem: Zastavila ho ohrada, jinak by mě zabil!

Autor: pma - 
2. dubna 2024
17:58

Ošklivé zranění utrpěl manželský pár v oblíbené turistické lokaci Suchý Hrádok v okresu Liptovský Mikuláš. Šelma na Ľuboše a jeho ženu zaútočila v neděli. Manželé se museli před medvědem schovat v nedaleké kolibě. Napadený Slovák pro televizi JOJ popsal, jak k útoku došlo. 

V neděli kolem páté odpoledne se manželský pár vydal na procházku se psem nedaleko obce Pribylina. Na to, co se po několika minutách stalo, Ľuboš Szep a jeho žena jen tak nezapomenou. 

Medvěd se po muži ohnal a drápy ho poranil na noze. Pak se zvíře vydalo směrem k Ľubošově manželce. Tu naštěstí nezranilo. „Jak mě zasáhl, to už já nevím, asi při tom přeskakování ohrady. Na zábradlí dokonce zůstaly škrábance. Kdyby tam nebyla ta ohrada, co ho zastavila, tak jsem, jak se říká, na márách,“ popsal pro TV JOJ zkušenosti napadený muž. 

Medvěd se stále pohyboval v blízkém okolí, a tak se manželé museli schovat do nedaleké koliby. Když měli manželé dojem, že se medvěd vytratil, zavolala Ľubošova manželka záchranou službu. Ta zraněného muže převezla do nemocnice v Liptovském Mikuláši. 

Video  Medvěd u Suchého hrádku napadl manželé na procházce.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Tam lékaři  Ľubošovi ošetřili zranění na noze a zlomený prst. Nad svými zraněními mávl rukou. „Jsem přesvědčen, že jsem se po druhé narodil, “ svěřil se. 

Podle zásahového týmu se mohlo jednat o medvědici, která v okolí Suchého Hrádku hledala své mladé.

„Kontaktovali jsme už myslivce, loveckého hospodáře a starosty obcí, ať vyhlásí v oblasti zvýšenou opatrnost. Lidé by se měli této lokalitě v nejbližších dnech raději vyhnout,“ přiblížil situaci člen zásahového týmu Simon Lisý.

 

 

Uživatel_5542819 ( 2. dubna 2024 18:19 )

Vysoké stavy medveďov treba určite regulovať , ale čo urobiť s blbcom, ktorý sa vyberie do prírody s domácim miláčikom - psom a nechá ho tam voľne pobehovať ? Rozum nekúpiš ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání