Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Další útok medvěda na Slovensku: Manželé se před šelmou museli ukrýt v kolibě

Autor: jel - 
1. dubna 2024
10:23

V neděli kolem páté hodiny odpoledne došlo v okrese Liptovský Mikuláš na Slovensku k dalšímu útoku medvěda. Šelma zaútočila v lokalitě Suchý Hrádok na manželský pár středního věku. Dvojici se podařilo schovat v kolibě, muž ale utrpěl lehká zranění.

Událost se stala na turistické trase nad obcí Pribylina. Manželům se před šelmou povedlo ukrýt v kolibě a přivolat pomoc. Na místo vyjela zásahová skupina Štátní ochrany prírody SR (ŠOP SR), která ve spolupráci s policií provedla kontrolu místa. 

„Manželský pár se psem byl na túře. Zastavili se na odpočívadle u studánky pod Suchým Hrádkem a muže náhle překvapil blížící se dospělý medvěd hnědý, který ho při útěku přes dřevěný plot zranil na dolní končetině. Dvojice se následně uchýlila do nedaleké chaty,“ popsala události podle webu Nový Čas ŠOP SR. Ta následně také vyzvala, aby turisté dbali v oblasti zvýšené opatrnosti. Zraněnou nohu muži lékaři ošetřili a poté byl propuštěn do domácího léčení.

Jenom za poslední měsíc došlo na Slovensku hned k několika útokům medvěda. Nejtragičtěji skončila událost z 15. března, kdy mladý pár pronásledoval v Tatrách medvěd. Běloruska Tatiana na útěku před šelmou zemřela. 

Video  Medvěd se pohyboval centrem Liptovského Mikuláše. (17. 3. 2024)  - Facebook.com
Video se připravuje ...

Michelin ( 2. dubna 2024 16:16 )

Štěstí , že Bača nebyl doma ... 🤣

Tara-Tara ( 1. dubna 2024 14:52 )

na Slovensku mají dilema.....buď turistický ruch nebo útoční medvědi....ať si vyberou sami

Lomikel ( 1. dubna 2024 12:51 )

přemnožení lidstva řeší válka.
Přemnožení medvědů lovci.
Máte s tím problém?

ginkognito ( 1. dubna 2024 12:08 )

No,takhle. Každý den přibude na Zemi 220000 lidí. A kolik přibude medvědů? To pro ty, kteří pořád skloňují slovo přemnožení.

Miroslav Tománek ( 1. dubna 2024 11:41 )

Bodejť by ne! To jsou Západní Tatry a tam je medvědů "neúrekom". Zvlášť teď po zimě, když jsou vyhládlí, tak jsou zatraceně aktivní a agresivní. Já sám jsem měl v září r. 1983, když jsem byl v Roháčích, jednu medvědici asi 1/2 m od hlavy. Dělila mě od ní pouze tenká stěna mého malého silonového stanu. Nic příjemného!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání