Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zemřel uznávaný lékař Pavel Barsa: Kolegové na něj vzpomínají jako na veselého člověka se smyslem pro humor

Autor: rc - 
13. března 2024
20:45

Smutnou zprávu na sociální síti facebook oznámila liberecká nemocnice. Zemřel uznávaný lékař Pavel Barsa, který celý svůj profesní zasvětil neurochirurgii a spondylochirurgii. Kolegové na něj vzpomínají nejen jako na špičku ve svém oboru, ale i jako na veselého člověka, jemuž nechyběl smysl pro humor.

„Smutných zpráv máme v naší nemocnici v posledních týdnech více, než bychom chtěli,“ uvedla na facebooku Krajská nemocnice Liberec s tím, že v neděli 10. března zemřel lékař Pavel Barsa. Svůj profesní život zasvětil neurochirurgii a spondylochirurgii. Ve svém oboru byl naprostou špičkou.

Na svého kolegu zavzpomínal přednosta Neurocentra Pavel Buchvald, který uvedl, že zesnulý lékař byl „houževnatý a hluboce přemýšlející člověk", který se vypracoval na „uznávaného odborníka evropského formátu".

„Pavel zaslouženě zastával řadu významných postů ve Spine Society of Europe, byl členem redakčních rad řady odborných vědeckých časopisů a v neposlední řadě byl úřadujícím předsedou výboru České spondylochirurgické společnosti JEP. Nedávný vznik sítě spondylochirurgických center v ČR bude nesmazatelně spojen s jeho jménem,“ dodal. Zároveň Barsu popsal jako člověka, který měl svérázný smysl pro humor, což potvrzují i slova pacientů a kolegů v komentářích.

„Byl to lékař, který na první pohled působil vážně, ale dokázal dělat fantastické legrácky, nikdy nezapomenu, jak jsme soutěžili, kdo vyskočí výš. Je to šok, že už ho neuvidím na žádném konziliu u nás na oddělení,“ stojí v jednom z komentářů. „Moc mě to mrzí. Upřímnou soustrast. Pan doktor s ostatními lékaři z neurocentra byli a jsou nejlepší lékaři v tomto oddělení! Děkuji, že tu byl a jak se mi staral o maminku,“ stojí v dalším. „I já jsem měla tu čest poznat pana doktora před deseti lety. Čest jeho památce a rodině upřímnou soustrast,“ dodal pacient.

Video  Psychiatrická nemocnice Beroun: Moderní formy terapie  - Videoredakce ženských titulů
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi