Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na palubě luxusní superjachty za dvě miliardy korun: Ponorka a vlastní vrtulník!

Autor: hpe - 
11. února 2024
22:41

Bronzová jachta La Datcha je dlouhá zhruba 77 metrů a dokáže proplout i skrz tuhý led. Posádka a pasažéři jsou schopni na palubě vydržet až čtyřicet dní, aniž by museli na pevninu. Majitelem opulentní lodě je oligarcha Oleg Tiňkov, který se v roce 2022 vzdal ruského občanství. Po vypuknutí války ostře kritizoval Putinův režim.  

Pokud jste fanoušky wellnessu, tak vás Datcha určitě uspokojí. Uvnitř najdete saunu, masážní salóny i několik vířivek. U každé z 6 kabin je navíc samozřejmostí vlastní prostorná šatna a koupelna se sprchou nebo vanou. Pokud by se vám zachtělo prozkoumat podvodní hlubiny, můžete využít ponorné plavidlo. K dispozici je vám 25členná školená posádka s profesionálními lektory potápění.

V případě, že by se cokoliv přihodilo, není třeba se stresovat – vybavená palubní nemocnice se o vaše zdraví postará. Třešničkou na dortu jsou dva vrtulníky, kterými můžete objevovat vzdušný prostor. Nesčetných dobrodružství na palubě Datchi si můžete užít za týdenní pronájem ve výši cca 20 milionů korun.

Šli byste do toho? Pokud ano, tak vás musíme bohužel zklamat... Jachta totiž měsíc od začátku války na Ukrajině zmizela. Na majitele Tiňkova byly ze strany britské vlády uvaleny sankce. Podnikatel předtím zbohatl především díky bankovnictví. Tinkoff Bank patří mezi největší v Rusku. V říjnu roku 2022 oligarcha oznámil, že s fašistickou ruskou vládou nechce mít nic společného a vzdal se svého občanství. O necelý rok později Británie sankce zrušila. Podle dosavadních zpráv z článku The Sun by se Datcha měla plavit pod vlajkou Panamy.

Video  Putin během rozhovoru s Carlsonem: Podivný třes nohy! Musel si ji přidržovat rukou  - reprofoto X/Tucker Carlson
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi