Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nehoda rybářského člunu a jachty v Chorvatsku: Jeden člověk zemřel, několik dalších bylo zraněno

Češi Chorvatsko milují.
Češi Chorvatsko milují.  (Autor: Profimedia)
Autor: fik - 
19. července 2023
18:20

V pondělí večer poblíž chorvatského ostrovu Murteru došlo k námořní nehodě. Jachta v plné rychlosti narazila do rybářského člunu, který byl na cestě k nočnímu rybolovu. Jeden muž na místě podlehl zranění, dalších několik členů posádky bylo lehce zraněno a ošetřeno. Momentálně probíhá vyšetřování incidentu.

Rybářský člun Mašun byl v pondělí večer s osmičlennou posádkou na cestě na noční rybolov, když do něj kolem půl osmé narazila plnou rychlostí jachta řízená autopilotem. Podle svědků jachta narazila přímo do kabiny, kde se zrovna nacházel kuchař a chystal jídlo pro celou posádku. 

Kuchař byl na místě mrtev. Podle informací deníku 24sata by bylo mrtvých mnohem více, kdyby seděli u jídelního stolu. Zbylí členové posádky utrpěli lehká zranění a všichni byli hned na místě ošetřeni.

Jachta se po nehodě potopila a z moře zatím nebyla vytažena. Kapitán přístavu Ivan Paušić pro Antenazadar vypověděl: „Vzhledem k velikosti jachty jde o velmi náročnou operaci, která bude vyžadovat speciální vybavení a potápěče.“

V tuto chvíli stále probíhá vyšetřování a rozhovory se všemi účastníky 

Video  Holčičku unesl člun na širé moře.  - NRLI
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání