Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující rozhodnutí finských aerolinek: Budou vážit cestující i s jejich zavazadly!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: rc - 
9. února 2024
16:00

Pro mnohé nemilou novinku si připravila letecká společnost Finnair! Ta totiž v pondělí 5. února oznámila, že bude u odbavení z Helsinek vážit své cestující i s jejich příručními zavazadly. Své rozhodnutí firma vysvětlila tím, že bude možné zajistit lepší vyvážení letadla a tím i bezpečnější let. Oznámení nicméně mezi cestujícími moc pozitivních ohlasů nezískalo, naopak na sociálních sítích se lidé bouří!

Kontroverzní rozhodnutí oznámila letecká společnost Finnar začátkem týdne. Kromě příručních zavazadel budou aerolinky vážit dokonce i cestující! Díky tomu prý budou moci lépe odhadnout vyvážení letadla, čímž zajistí i bezpečnější let. Cestující budou vážit při odbavení v Helsinkách společně s jejich příručními zavazadly a váhu při odbavení uvidí pouze zaměstnanec společnosti.

„Dosud se vážení zúčastnilo více než 500 dobrovolníků," řekla mluvčí společnosti Kaisa Tikkanenová pro britský deník Daily Mail. „Celkovou hmotnost vidí pouze zástupce zákaznického servisu pracující v místě měření,“ řekl Satu Munnukka ze společnosti Finnair s tím, že se tak nemusí cestující bát a s vážením u odbavení mohou v klidu souhlasit.

Ovšem lidi na sociálních sítích to moc neuklidnilo, ba naopak. Na Finnair se strhla vlna nevole. Někteří rovnou napsali, že se společností už nikdy nepoletí a rozhodnutí aerolinky popsali jako „kruté“. Finnair má začít vážit své cestující? Četla jsem to správně? Jsem naprosto v šoku! A znechucená!,“ čílí se jedna z komentujících na sociální síti. „Oznámení Finnair, že začnou vážit cestující, je jedna z nejzábavnějších věcí, jaké jsem kdy v životě slyšel,“ směje se jiný komentující.

Video  Boeing 737 Max po vzletu z Portlandu přišel o zadní dveře. Piloti museli nouzově přistát.  - Twitter
Video se připravuje ...

Gemino Gemello ( 9. února 2024 23:28 )

Znechucenè může být jen tlusté bezohledné 🐷, kterému je jedno, že obtěžuje své okolí, omezuje své sousedy a navíc neskutečně páchne, jako každý upocený tlusťoch. Výborně, s nimi bych klidně letěl

paralenka ( 9. února 2024 21:25 )

Proč? Mají celé vládní letadlo pro sebe, i když jich letí jen pár, přece nepoletí linkou. 😕

paralenka ( 9. února 2024 21:23 )

Ono je to těžké, lidé vedle nich často trpí, nicméně ne vždy jde o přežírání. Moje příbuzná měla monstrózní kýlu, operace nebyla možná, noste to převislé zavazadlo až do půlky stehen - asi utrpení! Naštěstí tohle neřeším, v letadlo se uprostřed roztáhl mohutnější syn, který vyvážil útlé postavy mé snachy a mě! Rozhodně to nenarušilo vyvážení éra. 😁 😁 😁 Klidně, já se za svou váhu nestydím. 😃

y1xcvbnm ( 9. února 2024 18:11 )

a ty si kup mokrý hadr na hlavu

verka1 ( 9. února 2024 17:48 )

Naši zákonodárci si koupí dvě letenky 😁

Zobrazit celou diskusi