Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Britka popsala realitu dovolených „na lehko“: Spala mezi šváby, plísní a utratila půl milionu!

Autor: pma - 
8. února 2024
18:39

Sedmadvacetiletá Chloe Conorová vloni vyrazila objevovat svět. Strávila 10 měsíců jen s batohem, do kterého si sbalila to nejnutnější, cestami po střední a jižní Americe. Na sociálních sítích teď bourá naivní představy lidí a ukazuje, jaké cestování „na lehko“ skutečně je. I když za výlet utratila bezmála půl milionu korun, většinu času trávila v hostelech plných švábů a plísně. 

Mexiko, Kolumbie, Peru nebo Galapágy. To je jen malý výčet míst, kam se vloni za dobrodružstvím vypravila. Sedmadvacetiletá manažerka a odbornice na sociální sítě si vzala volno a na deset měsíců vyměnila Londýn za cestu po střední a jižní Americe.

Na cestu koncem roku 2022 vyrazila „na lehko“, tedy jen s batohem na zádech. Chloe si stanovila rozpočet 45 liber na den, v přepočtu zhruba 1 300 korun. To jí muselo vyjít na jídlo, přesun veřejnou dopravou ale i nocleh. Na sociálních sítích se mladá cestovatelka po návratu svěřila svým fanouškům s tím, jak takový výlet s batůžkem skutečně vypadá a jak moc se liší od představ, které lidé o tomto způsobu cestování často mají. 

„Spala jsem v místech, kde byly plesnivé koupelny a švábi. Snášela jsem 30stupňová vedra bez klimatizace a sdílela jsem 12lůžkové pokoje v hostelu,“ popsala Britka. Aby co nejvíc ušetřila, přesouvala se z místa na místo nočními spoji namísto nákladné letecké dopravy. Chloe si nekupovala si žádné nové oblečení a jídlo si kupovala výhradně v supermarketech. 

I přes některá negativa byla cestovatelka neměnila. „To všechno je součástí celého zážitku. Negativním věcem se po takové cestě nelze vyhnout, zvláště když cestujete po zemích, které jsou ekonomicky nestabilní,“ doplnila žena. „Když se ohlídnu zpět a vzpomenu si na všechna ta drsná místa, mám z toho vlastně ty nejzábavnější vzpomínky,“ zavzpomínala cestovatelka. 

Video  Blesk Podcast: Saša (7) si Everest vyprosil, Zara (4) předbíhala dospělé, říká jejich otec  - pdc, bp, Červený
Video se připravuje ...

Donna ( 9. února 2024 10:18 )

Nevím sice čeho je manažerka, ale ekonomie rozhodně ne 🤣
A pokud žila v takových podmínkách za tyto finanční prostředky, pak je něco špatně..., neb zrovna jižní Amerika není na ubytování finančně nákladná, a opravdu nemusí se bydlet v plísni.

Zobrazit celou diskusi