Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Babičku z Británie roztrhali na kusy dva pitbulteriéři: Všemu přihlížel bezmocný vnuk

Autor: hpe - 
5. února 2024
17:28

K útoku psů mělo dojít během prvního únorového víkendu v obci Jaywick poblíž Londýna. Seniorku Esther Martinovou (†68) brutálně napadli dva neregistrovaní pitbulteriéři. Vnuk, kterého v domě dcery hlídala, se marně snažil sehnat pomoc. Bylo ale už pozdě a žena na místě zemřela.  

Důchodkyně si už v minulosti měla stěžovat na to, že psi jsou nebezpeční a že se v jejich přítomnosti necítí bezpečně. Majitel pitbulů a zároveň i Estheřin zeť Ashley Warren (39) si však nedal říct a své miláčky v přítomnosti ženy a syna nechal bez dozoru.

Vzhledem k tomu, že měla svého jedenáctiletého vnuka sama na starost, nebyl v době útoku ani nikdo poblíž. Jakmile na ženu psi zaútočili, odvážný chlapec okamžitě vyběhl na ulici hledat pomoc. Postupně se sousedé k domu začali sbíhat. Jeden z nich dokonce vysklil okno domu. 

Na místo byli povoláni policisté, kteří oba pitbulteriéry rovnou zastřelili. Vážně zraněná důchodkyně byla krátce po příjezdu kriminalistů prohlášena za mrtvou. Podle svědectví některých sousedů uvedených v článku Daily Mail měla být všude po místnosti spousta krve. Vzápětí proběhlo zatčení Warrena, který údajně vedl neregistrovaný chov, což je podle nového zákona ve Velké Británii nelegální.

Nicméně byl téměř ihned propuštěn na kauci. Muž se mimo jiné snažil prorazit i v hudební branži. V některých rapových klipech je možné krátce zahlédnout i „Krásku a Mědvěda“, jak svým dvěma mazlíčkům přezdíval.

Video  Petardy opět děsily zvířata. V útulku v Řepnici přijali za týden tolik zvířat, co jindy za měsíc.  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

mildred ( 22. března 2024 20:31 )

Pitbulteriéra bych vůbec nechovala,a bylo by dobré,tuto rasu zredukovat,už dost lidí jimi bylo usmrceno,...

diskutujici ( 6. února 2024 16:32 )

Aspoň že je oba sejmuli. 👍

Ann Mal ( 6. února 2024 15:10 )

Tragicky příběh, vína majitele, pes není člověk, je to šelma. Hlídal teritorium svou smečku. Do ní babičku neměl zařazenou, v hierarchii ji viděl ako vetřelce. Proto ji napadl. Nechat psa takto doma a ne zabezpečit ho byla smrtící chyba. Nejde o pinče, ale o bojové plemeno...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání