Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Veteránka z Afghánistánu spáchala sebevraždu: S dcerou ještě stačila oslavit narozeniny

Autor: hpe - 
24. ledna 2024
20:43

Život krásné veteránky a influencerky Michelle Youngové (†34), která sloužila chvíli i v Afghánistánu, vyhasl 20. ledna. Žena zřejmě delší dobu bojovala s vnitřními démony, kteří nakonec zvítězili. Vzala si dobrovolně život. Po sobě zanechala dceru Gracie, se kterou stačila naposledy oslavit její dvanácté narozeniny. Přesný důvod toho, proč si Michelle sáhla na život je nejasný. O smutné zprávě informovali její přátelé.

Do americké armády vstoupila Michelle, když jí bylo čerstvě 18. Vojačkou byla celkem šestnáct let a během své služby operovala i v Afghánistánu. Ve výslužbě se pak dále snažila pomáhat ostatním. Osud komunity jí nikdy nebyl lhostejný a svými dobročinnými aktivitami zlepšovala svět. Intenzivně pracovala pro místní krizové centrum pro děti a matky bez domova.

Na svém instagramovém se sto tisící sledujících v souvislosti s psychickým zdravím Michelle šířila osvětu a zdůrazňovala důležitost prevence. Sama veteránka později přiznala, že jedním z důvodu, proč se snaží povědomí o podobných věcech šířit, je sebevražda jejího bratra. Ten si vzal život, když mu bylo pouhých čtrnáct let.

Ješte v září minulého roku v příspěvku na svém účtu apelovala, aby si lidé pomýšlející na sebevraždu řekli o pomoc. Sama Michelle si o ní bohužel sama říct neuměla. Přestože na povrchu vypadal její život perfektně, uvnitř probíhal velký boj. Její dcera Gracie ji podle přátel držela dlouho nad vodou a znamenala pro ni vše. „Nejlepší na mém životě je být tvou mámou,“ napsala podle deníku New York Post Michelle své dceři jako přání k 12. narozeninám na instagram.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Jiří Zvěřina ( 7. února 2024 08:49 )

Ty jsi vážně padlý na hlavu...

Uživatel_5764327 ( 7. února 2024 08:00 )

TY BY JSI JEL.STRILET DO BEZBRANYCH NEVINYCH LIDI??? TO CHCE VELMI NIZKE IQ

Uživatel_5764327 ( 7. února 2024 07:58 )

UDELALA DOBRE..JELA VRAZDIT LIDI A PAK JI TO DOSLO.

lahti ( 26. ledna 2024 17:49 )

Někdo jinej by byl okupant, ale pokud jsou to USA, které okupují(bombardují, vraždí civilní obyvatelstvo) cizí zemi tak výhradně šíří demokracii.

nnnnnnnnnnnnnnnnnn ( 25. ledna 2024 16:45 )

Bojovala za zájmy USA v cizí zemi....

Zobrazit celou diskusi