Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poppy (†1) trpěla vzácnou genetickou vadou: Rodiče ji pohřbili netradičním způsobem

Autor: hpe - 
25. ledna 2024
20:24

Rodiče Kaylee a Jake Masseyovi ze státu Idaho se rozhodli pro poněkud zvláštní způsob, jak si svou zesnulou dceru Poppy stále připomínat. Její ostatky nechaly zpopelnit a posléze je skrze firmu přetvořit do podoby kamenů. Patnáctiměsíční batole zemřelo v důsledku velmi vzácné genetické vady zvané TBCD, která mimo jiné způsobuje respirační potíže a epileptické záchvaty. Srdceryvný příběh Poppy sdílí její rodiče na sociálních sítích a snaží se tím tak pomoci ostatním rodinám s podobnými zkušenostmi.

Když byly Poppy 4 měsíce, všimli si její rodiče, že se jí zrak nevyvíjí, tak jak by měl. Své obavy sdělili lékařům, kterým trvalo dalších 5 měsíců, než určili správnou diagnózu. V tomto ohledu hraje roli i neznalost onemocnění TBCD v odborných kruzích. Podle informací, které matka uvedla v exkluzivním rozhovoru pro People, trpí stejnou kondici pouze dalších 37 dětí. Ve většině ostatních případů se pak dožívají průměrně 3-5 let. Rodina Masseyových už tedy dopředu počítala s tím, že jejich milovaná Poppy jednoho dne zemře.

Nikdo však nečekal, že to přijde tak brzo. V dubnu minulého roku museli Poppy v souvislosti s nálezem na plicích náhle hospitalizovat.  Děťátku se špatně dýchalo. Vzhledem k tomu, že obdobné obtíže prodělali i ostatní nemocní, nečekala Kaylee, že by šlo o něco závažného. Opak byl však bohužel pravdou. „Bylo to hned poté, co jsme do jejího nemocničního pokoje na JIP vezli novou postýlku. Její oči vzhledly k těm mým a já si v duchu ulevila: „Ach Poppy, máš otevřená očíčka,“ A pak se jí najednou zastavilo srdíčko,“ popisuje poslední okamžiky s dcerou Kaylee.

Doktoři dívence hned přispěchali na pomoc, ale už bylo téměř jasné, že jejich snažení bude marné. Mezitím Kaylee zavolala rodičům, aby na místo přivezli Petera a Rosie, aby se svou sestřičkou rozloučili. Zhruba po pěti hodinách vydechla Poppy obklopená svými nejbližšími naposled. Rozhodnutí, jak s ostatky dítěte naložit, bylo pro Kaylee dost náročné. „Seděli jsme v pohřebním ústavu, kde nám dali katalog, abychom se rozhodli, co uděláme s naší dcerou. Bylo tak hrozné listovat těmito stránkami a muset vybrat urnu,“ vzpomínala na nepříjemný zážitek Kaylee.  

Nakonec se rozhodli pro poněkud netradiční variantu. V katalogu narazili na pohřební službu, která z popele zesnulých vyrábí kameny. Ze všech ostatních možností, připadala tato manželům nejlepší. Podle Kaylee se tak aspoň děti nebudou bát urny a taky si budou moct Poppy držet stále blízko sebe. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi