Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chlapec (†5) šel k zubaři na trhání: Po rutinním zákroku mozková smrt!

Autor: rc - 
1. února 2024
14:00

Velmi špatně skončil rutinní zákrok na zubní klinice v ukrajinském Lvově. Marianna Vachnjaková vzala svého pětiletého syna Velese k zubaři, aby mu vytrhli dva mléčné zuby. Zákrok proběhl v celkové narkóze a skončil tragicky. Chlapec zemřel.

Marianna vzala malého Viktora na kliniku v ukrajinském Lvově 17. prosince minulého roku. Mělo se jedna o rutinní zákrok, při němž pětiletému chlapci měli vytrhnout dva mléčné zuby. Malý Veles byl nervózní a tak se rozhodli provést zákrok v celkové narkóze.

Marinna a její partner Viktor s tím souhlasili. Ovšem když Marianna viděla, že její syn má strach a nechce se dát uspat, prosila, aby dítě nakonec neuspávali. Její prosby ale nebyly vyslyšeny.

Jak uvádí britský deník The Sun, nastaly komplikace a na místo vyrazili záchranáři, kteří chlapce převezli do nemocnice. Hoch utrpěl zástavu srdce. Skončil v kómatu na jednotce intenzivní péče, kde o život bojoval několik týdnů. Nakonec u něho nastala mozková smrt. Zemřel 13. ledna letošního roku. Případem se zabývá policie.