Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z čeho všeho se vyrábí řasenka? Nebudete věřit svým očím!

Z čeho všeho se vyrábí řasenka?
Jak je to opravdu s micelární vodou, které se mnohé ženy obávají? Pomůže k čistému obličeji obyčejná voda? A co tolik oblíbené odličovací oleje, jaké mají ALE? Vývojářka kosmetiky a spolumajitelka značky Canneff Lenka Průšová o nejčastějších chybách, které dělají ženy při odličování.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: štt - 
7. ledna 2024
16:08

Každá z žen ji má ve své kosmetické taštičce. Některé ji používají dennodenně a další jen při výjimečných událostech, jako je třeba návštěva divadla. Většina však netuší, jaké je její složení. Řeč je o řasence.

Existují různé druhy řasenek, ale nejběžněji ji lze sehnat ve formě tuby s aplikačním kartáčkem. Pomocí něj se dá lehce nanést na dolní a horní řasy, které jsou pak opticky větší a výraznější.

Na youtubovém kanálu s názvem „Science Channel“ nedávno vyšlo video, v němž je dopodrobna popsáno, z čeho se mazlavá černá látka vyrábí. Pokud patří k těm, které ji rády používají, raději hned teď přestaňte číst.

The Mirror píše, že v minulosti se k výrobě používaly přírodní látky jako uhlí, živočišný tuk či vazelína. Dnešní řasenka se skládá ze čtyř částí: vosku, vody, pigmentu a pojiv. Jak asi tušíte, přírodních látek v ní najdete pomálu.

Při přípravě olejové části se využívá karnaubský, kandelilový a včelí vosk. K nim se přimíchává glycerol-stearát, aby se jednotlivé tuky dobře spojily. Vitamin E se přidává pro hladkou texturu. Aby byl výsledný produkt voděodolný, nesmí chybět sloučenina zvaná Pelemol D-2000. To ještě zdaleka nejsme u konce.

Nyní se přidávají složky rozpustné ve vodě. Tím je zejména pigment ve formě oxidu železa. Aby látka nedráždila pokožku, přimíchává se další organická sloučenina. A když se obě části spojí… Voilà, máme řasenku!

Video  Jak je to opravdu s micelární vodou, které se mnohé ženy obávají? Pomůže k čistému obličeji obyčejná voda? A co tolik oblíbené odličovací oleje, jaké mají ALE? Vývojářka kosmetiky a spolumajitelka značky Canneff Lenka Průšová o nejčastějších chybách, které dělají ženy při odličování.  - .
Video se připravuje ...

kristýna ryglová ( 23. ledna 2024 05:29 )

Nejhorší jsou podle mě ty voděodolné řasenky. Tam toho musí být hrozně moc, aby to vydrželo vodu. Pak si můžete koupit eko řasenku a kosmetiku, ale to já zas tak moc neřeším. líčí se všichni a nevšimla jsem si, že by měl někdo kvůli řasence nějaké zdravotní problémy. To samý třeba kvůli parfému. Já si ho objednávám z http­s://ww­w.esen­sino­.cz/ , voním se s ním každý den a v pohodě .

Celebrity-chachacha ( 7. ledna 2024 18:55 )

A pak ty různý příšerky co ten sajrajt u očí požírají.🤮

Zobrazit celou diskusi