Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Milionáře unesli i s mladou přítelkyní v Ekvádoru: Počíhalo si na ně 15 gangsterů!

Autor: hpe - 
19. prosince 2023
16:06

Britský milionář Colin Armstrong (78) byl spolu se svou kolumbijskou přítelkyní Katherine Paolou Santosovou v sobotu 16. prosince ze svého luxusního sídla v Ekvádoru unesen místními gangstery. Syn byznysmena nyní do země odcestoval, aby mohl policistům pomoci s vyšetřováním. Incident by mohl být důsledkem prudkého nárůstů násilí v souvislosti s drogovým trhem v Ekvádoru.

Patnáct mužů převlečených za policisty se v sobotu během ranních hodin vloupalo do sídla Rancho Rodeo Grande v provincii Los Rios kvůli únosu. Bývalý britský konzul zde pobýval spolu se svou přítelkyní. Podle informací serveru Mirror byly v domě nalezeny stopy násilného vniknutí. Na posteli kriminalisté objevili i krev. Černé BMW, které boháč vlastnil, bylo nalezeno opuštěné vedle silnice mezi Babou a blízkým městem Salitre.

Dcera uneseného Diana Armostrongová-Brunsová se o svého otce velmi strachuje a obává se nejhoršího. „Je to kritická doba, bylo nám řečeno, abychom nikomu nic neříkali. Chceme jen zpátky mého otce,“ uvedla pro deník Daily Mail. Její bratr Nick, který se stará o rodinný podnik ve Velké Británii, údajně odcestoval do Ekvádoru pomoci kriminalistům s vyšetřováním. Po muži jakoby se slehla země. Podobné případy únosu nejsou v zemi vzácné. Dochází k nim momentálně stále častěji v důsledku nárůstu násilí spojeného s drogovým trhem.

Podle nových informací Mirroru policie nalezla unesenou přítelkyni Armstronga, kterou teď vyslýchá. Případem se zabývá Ekvádorská národní policie spolu se specialisty na  únosy. Zainteresované jsou i Britské složky. Podnikatel byl za své zásluhy v roce 2011 vyznamenán Řádem svatého Michaela a svatého Jiří královnou Alžbětou II.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání