Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dobrodruh se vypravil do města duchů: Všudypřítomná zkáza a atmosféra jako z hororu

Autor: štt - 
15. prosince 2023
21:45

V roce 2009 se střední Itálií prohnalo ničivé zemětřesení. Za sebou nechalo zpustošená celá města, do kterých se ani po více jak deseti letech nevrátil život. Do opuštěných domů se nyní vydávají nejrůznější dobrodruzi a fotografové. Jedním z nich je i Remy. 

Apeninský poloostrov zažil jedno z nejničivějších zemětřeseních v moderních dějinách. Jak informoval deník New York Post, v oblasti zvané Abruzzo jeho síla v roce 2009 dosahovala až 5,9 stupňů Richterovy škály. Poničena byla celá infrastruktura. Od elektrického vedení přes silnice až po mosty.

Lidé narychlo opouštěli své domovy a utíkali do bezpečí. Když se po několika dnech vrátili, nedokázali uvěřit svým očím. Většina domů byla na odpis. Pobrali proto zbytky cenností, a i kvůli práci se přestěhovali do bohatších částí země. Jako pomníky po přírodní katastrofě jsou v krajině rozeseta opuštěná města. Jedním z takových je i obec Fossa.

Před zemětřesením jednalo o idylické místo nacházející se na úpatí kopce. Na jeho vrcholku se nacházel typický kostel postavený z bílého pískovce. Náměstí v soustředných kruzích lemovaly řady starých kamenných domků. Malebnost z Fossy již dávno vyprchala a nahradila ji atmosféra známá spíš z horových filmů. 

Nedávno se do oblasti vypravil i známý dobrodruh Ramy, aby místo pečlivě zdokumentoval. Výsledné video, které sdílel na svém TikToku, mnohým uživatelům vyrazilo dech.

Popadané tapety, dětský pokoj s hračkami nebo ulice zarostlé divokou květenou. Zkáza, kterou započalo zemětřesení, jako by nadále prostupovala ulicemi města, které zřejmě jednou celé pohltí.

Video  Dobrodruh se vypravil do italského města duchů!  - TikTok
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi