Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Berlusconi tam hostil Putina i Topolánka: Dědicové prodávají vilu na Sardinii a další domy

Autor: ČTK, simao - 
12. prosince 2023
07:19

Dědicové po bývalém italském premiérovi a miliardáři Silviu Berlusconim se chystají prodat vily, které patřily jejich otci. Píší to deníky Il Sole 24 Ore a Corriere della Sera. Podle některých odhadů by za nemovitosti v Itálii a zahraničí mohly děti po mediálním magnátovi utržit až 800 milionů eur (19,5 miliardy korun). Je mezi nimi i vila na Sardinii, kde Berlusconi hostil Vladimira Putina či Mirka Topolánka.

Mezi nemovitostmi, které budou podle tisku na prodej, je i Villa Certosa na Sardinii.

Vedle samotné vily se jedná o rozsáhlý areál, kde Berlusconi za své kariéry hostil zahraniční politiky, například britského premiéra Tonyho Blaira, ruského prezidenta Vladimira Putina (v roce 2008) či českého premiéra Mirka Topolánka (později v roce 2009).

Berlusconiho Villa Certosa na Sardinii je na prodej. V minulosti tam hostil i Putina Berlusconiho Villa Certosa na Sardinii je na prodej. V minulosti tam hostil i Putina | Profimedia.cz

Tehdejší premiér Topolánek, který byl ve Ville Certosa zachycen fotografy nahý, považoval svou dovolenou za „svůj velký omyl“ a kál se: „Už nikdy nevyužiju nabídky žádného politika, abych v plném soukromí pod dohledem carabinieri absolvoval svoji dovolenou.“ 

Rok 2009 - Nahý Topolánek v Berlusconiho vile hříchů Rok 2009 - Nahý Topolánek v Berlusconiho vile hříchů | Blesk

Jen za tuto nemovitost by podle některých odhadů, které zmiňuje ekonomický deník Il Sole 24 Ore, mohli dědicové dostat na 250 milionů eur (6,1 miliardy korun).

Berlusconiho děti naopak nehodlají prodat vilu v obci Arcore, nedaleko od Milána, která byla mnoho let hlavní Berlusconiho rezidencí. V parku vily je i mauzoleum, kde si bývalý premiér přál být pohřben s rodiči.

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi zemřel letos v červnu. Majetek po něm zdědilo jeho pět děti z prvního a druhého manželství.

Větší podíl dostaly děti z prvního manželství Marina a Pier Silvio. Tisk odhadoval hodnotu dědictví na čtyři miliardy eur, nejhodnotnější částí pozůstalosti byl podíl v mediální společnosti Media for Europe (MFE).

Video  Pohřeb Berlusconiho: Rakev posetá růžemi i dcery a přítelkyně se slzami  - Reuters
Video se připravuje ...

verka1 ( 12. prosince 2023 13:40 )

Celou Evropu rozvrtaji a kolik nevinných lidí zemře. Konec války, mír 👍
Jsme Evropa 👍

verka1 ( 12. prosince 2023 13:38 )

Topol pero kupí vilu 🥳

lucie13 ( 12. prosince 2023 10:34 )

Přesně tak, nový oligarcha, který chce s USA rozložit Evropu. Stejně jako jeho složky, které měly podle CIA samy zničit Nord Stream a tím levnou energii pro Evropu.

apoho ( 12. prosince 2023 09:14 )

Na fotkách má Topol ještě prut jak Jura a na fotkách z minulé soboty vypadá, jako že už má nakročeno za Berlusconim i knížetem Kharlem

Zobrazit celou diskusi