Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemětřesení u Neapole: Uzavřené školy a narušená doprava. Úřady nehlásí zraněné ani škody

Autor: ČTK - 
27. září 2023
11:45

Oblast v bezprostřední blízkosti Neapole na jihu Itálie zasáhlo v noci na dnešek zemětřesení o síle 4,2 stupně. Kvůli otřesům se v okolí epicentra zavřely školy, úřady ale nehlásí žádné škody ani zraněné, uvedla agentura ANSA. Podle italského Národního geofyzikálního a vulkanologického institutu (INGV) mělo zemětřesení u sopky Flegrejská pole ohnisko v hloubce tři kilometry a v této oblasti bylo nejsilnější za posledních 40 let.

Otřesy vzbudily obyvatele Kampánie ve 3:35, už předtím ale seismologové od úterka naměřili nejméně 60 mnohem slabších záchvěvů země.

Kvůli zemětřesení dnes nefungují školy ve městě Pozzuoli, událost zkomplikovala i dopravu, protože kvůli kontrole možného poškození kolejí nabraly zpoždění vlaky a soupravy metra v Neapoli.

Sopka Flegrejská pole (Campi Flegrei) u Neapole vybuchla naposledy v roce 1538. Její kráter o průměru 13 kilometrů je velkou atrakcí pro turisty, stejně jako nedaleký Vesuv, jehož erupce před dvěma tisíciletími zničila antické město Pompeje a zabila tisíce lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi