Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Policisté našli u dálnice zraněné káně: Nemohlo létat a potřebovalo pomoc!

Autor: pma - 
11. prosince 2023
12:24

Pracovní dny policistů jsou různorodé. Někdy strážci zákona měří rychlost, jindy dohlíží na provoz na silnicích a také pomáhají lidem v nesnázích. Ale nejen těm. O druhé adventní neděli policisté z dálničního oddělení v Poříčanech přispěchali na pomoc zraněnému dravci. 

Policisté z dálničního oddělení ve středočeských Poříčanech si během víkendové služby všimli dravce, který seděl u krajnice. „Na dálnici D11, zhruba na 27,5. km ve směru na Prahu, sedělo na krajnici káně lesní a nemělo se k tomu, aby odletělo. A ani nemohlo, bylo zraněné,“ popsali na sociální síti policisté. 

Dravcův zdravotní stav byl natolik špatný, že se ani nebránil pomoci. Jeden z policistů tak zvíře opatrně vzal do rukou a uložil si jej do služebního auta k nohám. Strážci zákona zraněné zvíře dovezli do Záchranné stanice pro zraněné živočichy Huslík v Poděbradech, kde si zraněné káně převzali odborníci. 

Za ochotu policistů jim na sociální síti poděkovaly desítky lidí. „Jste úžasní. Patří vám ty největší díky. Máte srdce na pravém místě,“ myslí si Jana B. „Nejen lidem, ale i zvířátkům je třeba pomáhat. Ať je bobek brzo v pořádku a Vám, kluci, dĕkujeme,“ přidala se s poděkováním Kateřina K. 

Pokud se i vám stane, že v přírodě narazíte na zraněné zvíře, obraťte se na záchrannou stanici ve vašem kraji, která může zvířeti poskytnout odbornou pomoc. Členové Českého svazu ochránců přírody lidem také doporučují používat mobilní aplikaci Zvíře v nouzi. Ta díky GPS pozici vyhledá nejbližší záchrannou stanici, se kterou se člověka obratem spojí. „Samozřejmostí je také možnost zaslat do stanice fotografii zvířete pro jeho snadnější identifikaci,“ dodávají ochránci zvířat. 

Video  Jihomoravští hasiči pomohli zraněné labuti v Brně.  - HZS Jihomoravského kraje
Video se připravuje ...

Květa Korchová ( 12. prosince 2023 04:20 )

Květa Korchová ( 12. prosince 2023 04:16 )

Uživatel_5650027 ( 11. prosince 2023 23:33 )

Super! Bezva práce!!? Děkuji
😊Opět jsem opět o něco více blíže k tomu,věřit tomu, že existují slušní a dobří lidé 👍👍👍🙂

Zobrazit celou diskusi