Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Staříkovi se v těle vylíhla moucha! Podle lékařů se to může stát každému

Staříkovi se v těle vylíhla moucha! Podle lékařů se to může stát každému
Staříkovi se v těle vylíhla moucha! Podle lékařů se to může stát každému  (Autor: THE AMERICAN JOURNEY OF GASTROENTEROLOGY)
Autor: hpe - 
26. listopadu 2023
13:04

Při kolonoskopickém vyšetření našli lékaři důchodci z amerického státu Missouri v těl mouchu. Sice mrtvou, zato ale zcela nedotčenou. Stařík, který prohlídku podstoupil, si žádných podivných symptomů prý vůbec nevšiml. Ukázalo se, že se vylíhla přímo v jeho útrobách. Podle lékařů se tato nepříjemnost může stát každému a způsobit nemalé potíže. 

Výsledek rutinního preventivního vyšetření překvapil třiašedesátiletého důchodce ze státu Missouri. V jeho tlustém střevě byla moucha. Podle doktorů se však nehýbala, ani když s ní pomocí hadice manipulovali. Byla už mrtvá. Pacient sdělil lékařům, že před vyšetřením dodržel všechna pravidla a nechápe, jak by se tam moucha mohla dostat.

Předtím než začal povinný půst, si prý dal pizzu a salát. Podle doktorů jde o velmi vzácný jev, ale přihodit se může každému. V minulosti už byly zaznamenány případy, kdy lidé snědli jídlo obsahující muší vajíčka. Ta se následně ve výjimečných případech můžou vylíhnout.

Přežít kyselé prostředí lidského těla je pro ně však náročné. Postižení pak mohou trpět bolestmi břicha a zvracením. Jiní mohou být zas zcela asymptomatičtí. Vajíčka mohou přežívat v jídle. Z toho důvodu je dobré si dávat pozor a zeleninu s ovocem vždy omýt. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi