Děsivý zážitek má za sebou žena, která trpí velmi závažnou chorobou. Nejspíš právě proto si ji vyhlédnul bezcharakterní lupič, který se ji snažil obrat až o 100 tisíc korun.

„Obviněný na konci minulého roku využil špatného zdravotního stavu poškozené, která trpí závažnou nemocí a nejprve se jí vetřel do přízně v Mladoboleslavské ulici v Praze 9, kdy pod záminkou půjčky v tíživé finanční situaci, z poškozené vylákal finanční hotovost ve výši dva tisíce korun, kterou mu poškozená předala po výběru z bankomatu,“ popisuje nechutný čin policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jenže zloděj se nespokojil jen s pouhou dvou tisícovou hotovostí, chtěl peněz víc. „Následně přímo v jejím bytě z jejího telefonu provedl celkem sedm platebních příkazů z mobilního bankovnictví ve svůj prospěch. Muž se snažil celkově obohatit o částku ve výši téměř sto tisíc korun,“ pokračuje Siřišťová.

Naštěstí však transakce mobilního bankovnictví hlídal u poškozené i syn, kterému okamžitě přišlo několik upozornění. „ Syn poškozené obdržel informaci z banky o těchto transakcích a ihned provedl storno a následně celý účet zablokoval. Obviněný si i tak však přišel na padesát tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Nakonec vše dobře dopadlo, lupičovi se stala osudným jeho záliba v disneyovkách. Díky kamerovým záznamům ho kriminalisté dohledali a muže v mikině Mickey Mouse zadrželi. Zloděje následně obvinili ze spáchání trestného činu podvod, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Obviněný se ke všemu přiznal a je vyšetřován na svobodě. Zároveň kriminalisté již podali návrh na obžalobu obviněného.

Video
Video se připravuje ...

Největší sériová vražedkyně Španělska Enriqueta Martí Ripollés vraždila děti, aby z nich vyráběla masti a lektvary Videohub

Ilustrační foto
Autor: Policie České republiky