Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Poslední zápas vážně nemocného Miroslava: Díky Sanitce přání zase fandil milovanému klubu

Autor: jel - 
17. listopadu 2023
05:00

Fotbal je pro pana Miroslava celoživotní láskou. Milovanému klubu SK Sloupnice fandil, i když už se pohyboval jen pomocí invalidního vozíku. Pak se jeho zdraví zhoršilo natolik, že skončil v paliativní péči. Moc si přál ještě jednou se podívat na hřiště a fandit na posledním zápase podzimní části sezony. Díky Sanitce splněných přání od Asociace samaritánů ČR si zase užil krásný den.

Miroslav celý život miloval fotbal. Roky navštěvoval zápasy klubu SK Sloupnice ve Sloupnici na Svitavsku. Nepřestal, ani když se jeho zdraví zhoršilo a on potřeboval k pohybu invalidní vozík. Na něm se ke hřišti dostal a to pro něj bylo hlavní. 

„Pobyt pod širým nebem, sytě zelený trávník a úžasná atmosféra, to je pro něj synonymum správně stráveného času,“ popsala záchranářka a kordinátorka projektu Sanitka splněných přání Petra Homolová. 

Pak se bohužel Miroslavův zdravotní stav zhoršil a on skončil v paliativní péči a na fotbal už neměl šanci se dostat. Přál si proto vidět alespoň poslední zápas podzimní části sezony. „Do jara je daleko, zdraví těžce podlomené,“ vysvětlila záchranářka s tím, že celou situaci probrali s lékařem pana Miroslava. „S jeho posvěcením jsme vyrazili fandit,“ dodala. 

A ač domácí Sloupince v dohrávce prvního kola podlehla Březové nad Svitavou 0:2, Miroslav si užil krásný den. „Když fotbal, tak v té správné atmosféře, tedy i s lékařsky povolenou klobáskou a malým pivem. Prostě sobota, jak má být!“ uzavřela Homolová.

V galerii se podívejte na další splněná přání.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi