Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Nešťastník po vážné nehodě dostal novou tvář a našel lásku: Lidé se mu ale smějí a partnerku uráží!

Autor: rc - 
16. listopadu 2023
09:52

Američan Joseph DiMeo před pěti lety přežil děsivou autonehodu, při níž utrpěl rozsáhlé popáleniny. První měsíce po neštěstí mladík žil v ústraní a kvůli svému znetvoření se stranil lidí. Následně však podstoupil náročnou transplantaci obličeje a rukou a usmálo se něj štěstí a seznámil se se svou nynější partnerkou, s níž začíná nový život. Čtyřiadvacetiletý Joseph o své cestě za novým životem vypráví na sociální síti, kde ale čelí nenávistným komentářům. Lidé mu píší, že vypadá jako panenka Chucky.

Nehoda, která Josephovi obrátila život vzhůru nohama, se stala v roce 2018. Joe se tehdy vracel z práce z noční směny. „Myslím, že jsem usnul za volantem. Sjel jsem ze silnice, moje auto se převrátilo a začalo hořet,“ uvedl tehdy Joe s tím, že utrpěl popáleniny třetího stupně na 80 % těla.

Popáleniny byly natolik vážné, že lékaři mu museli amputovat prsty. Přišel i o rty, uši a oční víčka. Čtyři měsíce se ze svých zranění zotavoval v nemocnici na oddělení popálenin. „Byl jsem v kómatu asi tři a půl měsíce,“ dodal.

V roce 2020 podstoupil transplantaci obličeje a rukou. Náročná operace trvala třiadvacet hodin a změnila mu život. Navrátila mu nejen tvář, ale také chuť do života. Navíc se po ní seznámil se svou současnou přítelkyní Jessicou Kobyovou (32). Jessica jej kontaktovala na instagramu a začali si psát.

Následně se potkali i osobně a zamilovali se. Nicméně oba dva čelí nenávistným komentářům. Jessicu prý lidé na sítích nazývají zlatokopkou. „Myslím, že je to legrační, ona ne,“ uvedl v rozhovoru pro britský deník Daily Star s tím, že Jessica je zdravotní sestřičkou a vydělává víc než on. Joe je na neschopence a nemůže najít práci.

Joe je aktivní na sociálních sítích, zejména na TikToku, kde má více než 127 tisíc fanoušků. Vypráví tam o své cestě za uzdravením a novým životem. Ovšem mezi jeho fanoušky se najdou i lidé, kteří na něj útočí. Někteří jeho vzhled dokonce přirovnávají k panence Chucky z hororů Dětská hra. Další říkají, že je podobný postavě z hororových filmů Halloween Michaelu Myersovi či další hororové postavě Leatherface z Texaského masakru motorovou pilou. „Lidé si ze mě dělají legraci a říkají mi Michael Myers nebo Leatherface z Texaského masakru motorovou pilou. Je to jeden z mých oblíbených filmů, takže mi to nevadí,“ uzavírá.

Video  Znetvořenému muži poprvé v historii medicíny úspěšně transplantovali obličej a dvě ruce  - NYU Langone Health
Video se připravuje ...

qwerta ( 17. listopadu 2023 11:20 )

Jana Nováková ( 16. listopadu 2023 16:10 )

Vysmívat se neštěstí druhých je hyenismus.Pánovi přeju šťastnou rodinu a dlouhý život.

lucie13 ( 16. listopadu 2023 12:59 )

Kdo se někomu takovému vysmívá, je sám duševní mrzák

Zobrazit celou diskusi