Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie v Indii: Autobus se zřítil z prudkého svahu, nejméně 37 lidí zemřelo

Při nehodě autobusu v indickém Kašmíru.
Při nehodě autobusu v indickém Kašmíru.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
15. listopadu 2023
11:59

Nejméně 37 lidí zahynulo a 18 dalších utrpělo zranění při nehodě autobusu v indické části Kašmíru. Autobus sjel ze silnice v himálajské oblasti a zřítil se z prudkého svahu, informovala agentura AP.

Podle místních úřadů autobus mířil do města Džammú, které je zimní metropolí svazového teritoria Džammú a Kašmír. Vozidlo se zřítilo asi 200 metrů na starší cestu vedoucí tímto hornatým regionem, sdělily úřady.

Zranění byli převezeni do nejbližších nemocnic. Nejméně čtyři pacienti v kritickém stavu byli přepraveni do nemocnice v Džammú. Přesná příčina nehody není známá, podle policisty Sunila Gupty byl ale autobus přeplněný a jel vysokou rychlostí. „Nehodu způsobil svou nedbalostí řidič, který prorazil bezpečnostní bariéru na kraji silnice,“ prohlásil Gupta.

Nehody jsou na indických silnicích časté. Podle policie v zemi s více než 1,4 miliardy obyvatel při nich každoročně zemře přes 110.000 lidí. K většině těchto nehod dochází kvůli bezohledné jízdě, špatně udržovaným silnícím či špatnému technickému stavu vozidel.

V roce 2021 si nehoda ve státě Madhjapradéš v centrální části Indie vyžádala nejméně 40 obětí, když se autobus zřítil z mostu do vodního kanálu. V roce 2018 přišlo o život nejméně 55 cestujících při nehodě autobusu v jihoindickém státě Telangána.

Video  Na D6 u Tuchlovic narazil vůz do vojenské kolony. Čtyři vojáci utrpěli zranění. (15. listopadu 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání