Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dívenka (12) dva roky prožívala nesnesitelná muka: Nakazila se nejbolestivější nemocí na světě!

Autor: lim - 
14. listopadu 2023
20:42

Dva roky prožívá nesnesitelná muka dvanáctiletá školačka Poppy Burnsová z Velké Británie, která se nakazila kožní infekcí z vířivky. Bolesti jsou prý tak silné, že dívka může chodit do školy jen částečně a často je nucena používat invalidní vozík.

„Občas chodila do školy, chvíli to zvládala, ale pak často končila v nemocnici“, řekla matka dvanáctileté Poppy Burnsové. Poppy bylo 10 let, když dostala kožní infekci do palce u nohy poté, co trávila delší čas ve vířivce. Lékaři dlouhé dva roky tvrdili, že jí nic není, až jí po sérii vyšetření diagnostikovali Komplexní regionální bolestivý syndrom (KRPS).

Po stanovení diagnózy doktoři uvedli, že Poppyin stav lze zvládnout, nikoli vyléčit. „Ta bolest byla extrémní, dcera ji popisovala jako malé lidičky v noze, kteří ji bodají. Také trpěla velmi citlivou kůží, což znamená, že se ji nikdo nemohl dotknout, aniž by to bolelo. Když se jí to rozšířilo nad kotníky, plazila se po kolenou. Museli jsme Poppy pořídit invalidní vozík“, řekla paní Burnsová.

Co je KRPS?

Jak uvádí portál The Sun, KRPS je syndrom přezdívaný jako „nejbolestivější onemocnění na světě“ či „sebevražedná nemoc.“ Onemocnění je obvykle vyvoláno zraněním. Bolest je však mnohem silnější a déle trvající, než by se za normálních okolností dalo zdát. Ta se může projevovat jako směs pálení, bodání a píchání. Mezi příznaky patří střídavé změny pocity tepla a chladu na kůži, ztuhlost kloubů, otoky, třes, svalové křeče či nespavost.

Letos v září Poppy s maminkou odletěla do Itálie na terapii, která ve Velké Británii není dostupná. Na konci dvoutýdenního pobytu už neměla žádné bolesti a její kůže se úplně vyléčila. „Byly jsme jako v sedmém nebi, byly jsme tak šťastné“, dodala maminka.  

Video  Jiříček s SMA se už zvládne sám bez pomoci a opory postavit na nohy a ujít pár kroků.  - Facebook.com/Jiříku, nepřestávej se SMÁt
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi