Metronome se za dobu své existence bezpochyby zařadil mezi nejlepší festivaly celé České republiky. Jeho velká výhoda je navíc to, že se koná prakticky v centru hlavního města, takže řada návštěvníků může na festival dorazit z pohodlí svého domova nebo z nedalekého hotelu. Odpadává tak pro někoho nepohodlné kempování. I když festival proběhne za více než půl roku, už teď organizátoři zveřejnili jméno opravdové ikony elektrické hudby.

Speciální show

Kosheen se po úspěšném turné po Velké Británii a Austrálii vrátí i do Evropy a v rámci chystané šňury se zastaví i v Praze. „Máme obrovskou radost z plánovaného vystoupení na Metronome. Prahu milujeme a bude to velmi srdečný návrat na velké pódium,“ říká zpěvačka Sian Evans k oznámení červnového vystoupení na příštím ročníku festivalu Metronome.

Pro fanoušky Kosheen nebude tento výjimečný koncert jen vzpomínkou na dosavadní tvorbu kapely, ale slibuje i nezapomenutelný hudební zážitek a energickou show, které bude vévodit hlas charismatické Sian. Show je v rámci turné jediným festivalovým koncertem v České republice a nabídne zcela nový program – speciálně sestavený playlist na oslavu 25 let existence kapely.

Hvězdy elektronické hudby

Kosheen se rychle propracovali mezi špičku elektronické scény svými hity jako Hide U, Catch, (Slip & Slide) Suicide, Hungry nebo Harder. Jejich odvážné a chytlavé skladby oslovily posluchače po celém světě. Kapela vydala 5 studiových alb a vysloužila si pověst jedné z nejikoničtějších koncertujících skupin své doby. V roce 2016 si Kosheen dali od koncertování pauzu. Během této doby Evans nasměrovala energii do přípravy nové živé show a skupina se pak po třech letech vrátila na festivalová pódia. Vystoupili pro tisíce fanoušků na festivalech Glastonbury, Boomtown, Revolution a dalších po celé Evropě. V roce 2021 oslavili Kosheen 20 let své ikonické nahrávky na turné „Resist 20th Anniversary Tour“ po celé Velké Británii.

O festivalu

Festival Metroneme je hudební a kulturní událost, která nabízí unikátní zážitky přímo v centru Prahy. Návštěvníci si zde užijí nejen mezinárodní a české hvězdy v hudebních a dalších uměleckých vystoupeních, ale také širokou škálu doprovodných programů, včetně výtvarných instalací, food marketů a dalších zážitků. Pomyslnou korunu této metropolitní události dodává místo konání, kterým je Výstaviště Holešovice a kouzlo prvních letních dnů.  Další, v pořadí již 7. ročník, se bude konat od 20. do 22. června 2024.

Video
Video se připravuje ...

Francouzská zpěvačka ZAZ se prodrala davem fanoušků, ti byli nadšení. (23. června 2023) Daniel Šesták

Fotogalerie
23 fotografií