Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bazén, biliár, drahé umění a luxusní výhled na Řím: Gucci prodává opulentní vilu za stovky milionů!

Autor: hpe - 
11. listopadu 2023
05:00

Blízko samého srdce italského Říma se tyčí pompézní vila, kterou ve 40. letech nechal postavit představitel módní značky Gucci – Aldo Gucci. Florencii, kde žil původně, vyměnil právě za Řím a rozhodl se postavit si sídlo, které by odpovídalo jeho věhlasu. Pozemek nabízí kromě samotného domu i rozlehlou zahradu a nádherný výhled na metropoli. Momentálně je na prodej za neuvěřitelných 377 milionů korun! 

Stavba byla dokončena v roce 1951. Kombinuje v sobě anglické a toskánské architektonické prvky. Podle inzerátu realitní společnosti Forbes Global Properties zde měl magnát žít společně se svou rodinou. Brzo pro některé z jeho děti byla i tak prostorná vila těsná a odstěhovali se jinam. Přesto však sídlo nadále zůstalo hlavním místem setkávání.  

K pozemku patří i další menší vila, kterou Aldo postavil svému synovi. Ta dle inzerátu potřebuje renovaci. Uvnitř velké vily můžeme nalézt kulečník, několik koupelen a ložnic, výtah spojující všechna podlaží, vkusný nábytek a další umělecké artefakty. Při horkých letních měsících přijde vhod venkovní bazén.

Video  Maurizio Gucci. Extravagantního a slavného dědice módního impéria nechala zavraždit exmanželka  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi