Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Oslava japonského boháče způsobila poprask: Miliardář si pronajal operu!

Autor: rc - 
9. listopadu 2023
11:04

Poprask na italské Sicílii způsobil japonský miliardář Kaoru Nakajima. Boháč se rozhodl ve velkém stylu oslavit své 73. narozeniny. Do Palerma pozval 1400 hostů, které ubytoval v místních luxusních hotelech, a dokonce si pronajal operu Teatro Massimo. Jde o největší operní divadlo v Itálii, kde se také natáčel slavný film Kmotr. Za luxusní oslavu utratil v přepočtu asi 8,5 milionu Kč.

Nakajimova oslava na malebné Sicílii se měla konat již před třemi lety. Japonský miliardář plánoval takto oslavit své sedmdesátiny, ovšem plány na velkolepý večírek zhatila pandemie covidu-19. Miliardář proto veselku odložil na podzim letošního roku. Do sicilského Palerma pozval neuvěřitelných 1400 hostů, jimž připravil skutečně nevšední zážitek.

Jak uvádí britský deník Daily Mail, boháč si pronajal slavné operní divadlo Teatro Massimo v centru Palerma, kam se o víkendu sjely stovky hostů ve večerních róbách. V divadle se konal koncert. Zahrál Sicilský symfonický orchestr a zazpívat měl i syn operní hvězdy Andrey Bocelliho Matteo.

Operní divadlo je nejen jednou z největších operních scén na světě, ale rovněž se objevilo ve třetím pokračování filmu Kmotr. Na divadelních schodech byla ve snímku zastřelena dcera mafiánského bosse Michaela Corleoneho, jehož si zahrál herec Al Pacino. Jeden z návštěvníků dokonce dorazil v kravatě s fotkou herce Marlona Branda.

K hostům promluvil sám oslavenec, který v proslovu všechny vyzval, aby si „užili jedno z nejkrásnějších měst na světě.“ Ti mu nadšeně zatleskali a zazpívali „vše nejlepší“.

Za pronájem historického divadla zaplatil podle výše zmíněného deníku v přepočtu asi 2,5 milionu Kč. Jak zmiňuje BBC, divadlo bylo zamluvené týden dopředu kvůli přípravám na slavnostní večer. Všechna veřejná vystoupení musela být zrušena a přeložena na jiný termín, což vyvolalo vlnu kritiky.

Hosty miliardář ubytoval v pětihvězdičkovém hotelu Villa Igiea. „Většina hostů je ve Villa Igiea a Grand Hotelu des Palmes, které jsou nejlepší ve městě a jsou vyprodané,“ uvedl Nicola Farruggio, prezident Asociace hotelů v Palermu. „Je fantastické být tady v Palermu, jídlo je skvělé, počasí výborné a lidé také,“ uvedl host Keisuke Hitomi s tím, že se v Palermu zdržel pouhé tři dny, ale využil je naplno.

Video  Kazma shodil peníze na pole.  - Blesk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi