Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sbírka pro rodinu hasiče Zdeňka (†34): Kolegové vybrali miliony! A poslední šance přispět

Autor: pma - 
16. října 2023
05:00

K požáru rodinného domu v Krakovanech na Kolínsku vyjela ve středu 19. července jednotka kolínských hasičů. Po cestě ale cisterna s posádkou profesionálních hasičů havarovala a k místu požáru nedojela. Nehoda se bohužel stala osudnou čtyřiatřicetiletému hasiči Zdeňku Hejdukovi, který svým zraněním podlehl krátce po havárii. Kolegové založili veřejnou sbírku pro rodinu, za téměř tři měsíce dárci poslali přes dva a půl milionu korun. Možnost přispět mají lidé do konce října. 

Hasič Zdeněk Hejduk 19. července 2023 během služby vyjel se svými kolegy k požáru rodinného domu v Krakovanech na Kolínsku. Na místo se ale nedostal. Po cestě došlo k havárii hasičské cisterny. Ta nejprve narazila do semaforu a následně do rodinného domu. Zdeněk svým zraněním na místě podlehl.

„Včera v noci při hasičském zásahu tragicky zahynul náš syn Zdeněk, byl to i výborný festivalový parťák, svědomitý tatínek a manžel, vždy ochotný komukoliv pomoci. Je tu po něm strašně prázdno,“ napsal krátce po neštěstí tatínek zesnulého Zdeňka na sociální síti.

Hasič po sobě zanechal ani ne dvouletého chlapečka Zdeněčka a manželku Karolínu. Právě jim se rozhodli pomoc Zdeňkovi kolegové a uspořádali pro rodinu zesnulého kamaráda veřejnou sbírku. Za téměř tři měsíce se podařilo vybrat více než dva a půl milionu korun. Kdokoliv, kdo by rád pozůstalé po Zdeňkovi podpořil libovolnou finanční částkou, může tak až do 31. října učinit skrze transparentní účet.

Poslední rozloučení s oblíbeným hasičem se uskutečnilo 26. července v obřadní síni v Kolíně. Na poslední cestu tam Zdeňka vyprovodily desítky kamarádů, kolegů a příbuzných. Rakev zesnulého zdobila Zdeňkova helma a česká vlajka. Přítomní jen těžko skrývali pláč. Mezi nimi byl i ministr vnitra Vít Rakušan, který Karolínu a Zdeňka jako bývalý starosta Kolína oddával. Ministr na pohřbu pronesl i  úvodní řeč. „Je to pro mě těžké, naposledy, když jsem Zdeňka a Karolínu viděl, tak jsem je oddával... Do své práce dával víc, než co slíbil v přísaze,“ zaznělo z jeho úst. 

Video  V Kolíně zemřel hasič při havárii hasičské cisterny, která jela k požáru rodinného domu v Krakovanech.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

BTri ( 16. října 2023 18:21 )

No dobře. Můžem se někde potkat? Chtěl bych vám ukázat fotky a vy pak naoplátku řeknete, proč tu lžete. Ano? Dojedu kamkoliv. A nebo jste jen obyčejnej lhář a srabík?

BTri ( 16. října 2023 08:48 )

Neřídil. Nevíš o tom nic a píšeš tohle. To znamená že jsi buď velmi hloupý, děláš to naschvál nebo jsi jen ubožák který se tím baví. Tak co z toho vybereš, zajímá mě to.

Zobrazit celou diskusi