Zasíťované parcely o rozloze od 865 do 1490 m2 ve zrekultivované oblasti dá radnice do licitace 23. října. Volné pozemky jsou u ulice Osvoboditelů a supermarketu. Je mezi nimi i největší ze všech dosud nabízených pozemků.

„Licitaci jsme spustili v předstihu už loni v lednu, aby měli noví vlastníci dost času na vyřízení potřebných povolení. V prvních pěti etapách licitací našlo nové majitele všech 32 nabízených pozemků. K prodeji už zbývá pouze sedm posledních parcel,“ uvedl starosta Petr Vícha (ČSSD).

Park hned vedle

V sousedství pozemků město nechalo vybudovat nový dvouhektarový park s dětskými atrakcemi, stezkami, jezírkem a 300 stromy. „Projekt nové čtvrti zahrnoval i pěšinky, cyklostezku a parkoviště pro 60 aut, které by mělo být dokončeno příští měsíc. Investiční akce si vyžádala přes 60 milionů korun, podpořilo ji ministerstvo pro místní rozvoj částkou 3,1 milionu korun,“ uvedla mluvčí radnice Jana Končítková. V blízkosti jsou také školy, školky, autobusové zastávky či obchody.

Dům do pěti let

Noví majitelé pozemků na nich musí do pěti let od uzavření kupní smlouvy postavit rodinný dům. První domy už se v lokalitě staví. „Vydali jsme pět stavebních povolení a dalších minimálně pět domů se projektuje a co je povzbudivé, první domky začínají v lokalitě vyrůstat. Na třech místech jsou vidět základy budoucích objektů a jeden bungalov už má téměř dokončenou hrubou stavbu,“ uvedl vedoucí majetkového odboru Jan Przeczek.

Licitace posledních volných parcel se uskuteční ve velkém zasedacím sále hlavní budovy městského úřadu. Vyvolávací cena je stejná jako v předchozích vlnách, tedy 1089 korun za m2. Podmínky licitace včetně všech závazků, které vyplynou z následné koupě pozemku, najdou zájemci na městském webu.

VIDEO: Bytová krize. Proč jsou v Česku tak drahé byty a nájmy?

Video
Video se připravuje ...

Bytová krize. Proč jsou v Česku tak drahé byty a nájmy? Videohub

Fotogalerie
3 fotografie