Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rodný dům princezny Diany je k pronájmu: Noc vyjde na pořádný balík!

Autor: rc - 
5. října 2023
19:28

Fanoušci britské královské rodiny mají jedinečnou možnost pobýt v rodném domě princezny Diany (†36). Historické sídlo Althorp House, které leží v hrabství Northamptonshire, bylo uveden na webové stránce podobné Airbnb. Zatím není jasné, kolik turisté za noc zaplatí. Nicméně zřejmě půjde o statisíce. V roce 2013 bratr princezny Diany Charles Spencer nabídl dům k pronájmu za 704 tisíc za noc!

Zámek Althorp je místem dětství i posledního odpočinku princezny Diany. Její bratr Charles, devátý hrabě Spencer, se nyní rozhodl k nečekanému kroku sídlo rodiny Spencerů pronajmout! Objevilo se na webové stránce Elysian Estates. „Althorp je skutečně jedním z nejpozoruhodnějších, nejluxusnějších a nejexkluzivnějších míst ve Spojeném království,“ stojí na stránce s tím, že za návštěvu stojí nejen dům, ale rovněž přilehlý park.

Dům prý „nabízí bezkonkurenční úroveň služeb, soukromí a luxusu.“  Althorp je domovem rodiny Spencerů už od roku 1508. Zájemci si navíc mohou k pobytu objednat transfer vrtulníkem, služby pianisty a kuchaře či ohňostroj.

Není jasné, kolik turisté za noc zaplatí, nicméně zřejmě půjde o pořádný balík. Jak připomíná britský deník Daily Mirror, v roce 2013 Charles Spencer čelil kritice, že sídlo pronajal. Tehdy za noc požadoval 704 tisíc.

Turisté si sice budou moci užívat luxusu zámku, ovšem ti, co doufají, že by mohli navštívit hrob princezny Diany, mají smůlu. Vstup na malý ostrůvek uprostřed jezera známém jako The Oval, není povolen.

Video  Klenoty a kalorie - kteří členové královské rodiny trpěli poruchou příjmu potravy?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi