Bývalý majitel největšího obchodního domu své doby Harrods zemřel ve středu 30. srpna po dlouhé nemoci. „Muslimský pohřeb se konal v Centrální londýnské mešitě v Regentově parku,“ řekl magnátův zeť Ashfar Haider na sociální síti. „Náš pane, smiluj se nad ním a odpusť mu a otevři mu dokořán brány ráje,“ napsal k uctění jeho památky.

Rodina zesnulého obchodníka se rozhodla uložit jeho rakev do společného hrobu k synovi. Miliardář Al Fayed se totiž nikdy nezbavil pocitu, že smrt jeho syna Dodiho a princezny Diany byla naplánována. Celý život byl posedlý myšlenkou a hledal různé konspirační teorie, že milenci byli 31. srpna 1997 v pařížském silničním tunelu zavražděni na popud britské královské rodiny.

Při vyšetřování Dianiny smrti v Londýně Mohamed tehdy obvinil prince, dnes krále Karla III., za to, že je šťastný, že královská rodina takzvaně „vyčistila paluby, skončili to s ní a zavraždili ji“. Tak to tehdy pronesl zahořklý otec mrtvého Dodiho. Jeho teorie se nikdy nepotvrdily, nyní Mohamed už odpočívá v pokoji vedle svého předčasně zesnulého a milovaného syna.

Video
Video se připravuje ...

Nejhorší chvíle britské královské rodiny odhaluje pátá řada Koruny! Netflix, idh