Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel miliardář Mohamed Al-Fayed (†94). Syna, který zahynul s princeznou Dianou, přežil o 26 let

Autor: vja - 
1. září 2023
23:00

Mohamed Al-Fayed, miliardář, který vlastnil obchodní dům Harrods a fotbalový klub Fulham, zemřel téměř 26 let poté, co jeho syn zahynul spolu s princeznou Dianou při autonehodě v Paříži. O jeho skonu informoval Daily Mail.

Egyptskému podnikateli, mezi jehož obchodní zájmy ve Spojeném království patřil obchodní dům Harrods a fotbalový klub Fulham FC, bylo 94 let. Obchodní dům prodal v roce 2010, známý fotbalový klub následně o tři roky později.

Narodil se v Alexandrii a do Spojeného království se přestěhoval v 60. letech 20. století, kdy se stal jednou z prvních hybných sil rozvoje Dubaje. Později spolu se svými bratry koupil společnost House of Fraser, která vlastnila Harrods, a také hotel Ritz v Paříži.

Většina Britů ho zná především kvůli jeho neustálému hledání odpovědí na otázky kolem smrti jeho syna Dodiho, který 31. srpna 1997 zahynul při autonehodě v Paříži spolu s Dianou, princeznou z Walesu.

Mohamed Al Fayed se deset let snažil dokázat, že princezna zahynula v důsledku vražedného komplotu, jehož smyslem podle něj bylo zabránit tomu, aby si Diana vzala za muže muslima a měla s ním děti. Obvinil prince Philipa, manžela královny Alžběty, že nařídil britským výzvědným službám kvůli tomu Dianu zabít.

Video  50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes.  - Profimedia
Video se připravuje ...

Marie Bursikova ( 2. září 2023 17:29 )

Ano pravda to je!Dodi a Di bylo pr stareho

Dianthos ( 2. září 2023 12:39 )

Fayedovi, který ve skutečnosti nebyl "Al", protože nebyl šlechtic, ten titul si samovolně přidal ke jménu, se hlavně zhroutil jeho sen a velký plán, aby se stal součástí královské rodiny. Žil a podnikal v Británii dlouhé roky, dával neskutečné peníze na charitu, přesto mu opakovaně zamítli Britské občanství. Protože jeho obchody i jednání v osobním životě neprokazovaly dostatek dobrého charakteru. Fayed využil Dianina boje s královskou rodinou a podporoval jí. Pak donutil svého syna - playboye, který ho stál spoustu peněz, ale jinak byl k ničemu, aby se rozešel se svou přítelkyní a "ulovil" Dianu. Ta byla čerstvě po rozchodu s jejím lékařem, který měl rozum a věděl, že si jí nemůže vzít. Ona ho ale stále milovala a doufala. Jak už tu zaznělo v diskusi - Dodi byl pro Dianu jen "užitečný idiot", který měl probudit žárlivost jejího expřítele. Proto také s sebou Diana přivezla na dovolenou s Dodim bulvárního fotografa, aby se jejich fotografie dostaly do tisku.
Fayedovi se tou havárií zbortil sen. Který by se ale stejně nenaplnil. Tak se alespoň snažil budit zdání, že byli zasnoubeni a měli se brát (po pár schůzkách). Také tvrdil, že Diana byla těhotná, což bylo vyvráceno. Postavil jim pomník v Harrod's, vystavil jakýsi prsten jako zásnubní (jak by se k němu dostal, kdyby byl na jejím prstu), prostě hrál divadlo. Pohádky Tisíce a jedné noci.
Dianin pákistánský lékař byl pozván na její pohřeb.

Dianthos ( 2. září 2023 11:29 )

Jasně. A to, že Diana měla několik let vztah s pákistánským, muslimským lékařem, s tichým souhlasem Firmy, to jim uniká.

Marie Bursikova ( 2. září 2023 08:53 )

Lomikel ( 2. září 2023 08:16 )

jak praví jedna z konspiračních teorií....
Princezna a matka následníka britského trůnu se nemůže tahat s kdejakým prachatým vandrákem, navíc mohamedánem. To je společensky nepřípustné. Tak přišla na pořad dne stará, dobrá a osvědčená havarie.
KGB by to nevymyslela líp...

Zobrazit celou diskusi