Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dave má za mazlíčka krocana: Bere ho i do hospody!

Autor: štt - 
25. září 2023
17:20

Někdo chová kočku, další zase psa a šestapadesátiletý muž z Anglie si za domácího mazlíčka vybral krocana. Na otázku, zda jej hodlá na Vánoce sníst, odpovídá, že nikoliv. Je to pro něj stejně nepředstavitelné jako například pro ostatní si upéct psa.

Pokud byste někdy navštívili městečko Wouldham ležící v hrabství Kent, možná byste narazili na muže, za nímž jako pejsek cupitá nelétavý pták. Dave Brooker si krocana, jemuž zkráceně říká T2, ochočil ihned po narození. Už přes dva roky tak tvoří nerozlučnou dvojku.

„Je jako moje dítě,“ přiznal se výstřední muž v rozhovoru pro Daily Mail. Rodičovství se zdá být pro tento unikátní vztah přiléhavějším než pouhé chovatelství. Dave k svému mazlíčkovi opravdu přistupuje jako k svému potomku.

Například ho bere do své oblíbené hospody White Horse. Zatímco on si vychutná ležák, T2 spokojeně zobe cibulové kroužky. Poté, co se oba posilní, se jdou spolu projít do parku. Večer pak v televizi kouknou na oblíbený pořad a společně ulehnou do postele. V takovéto harmonii nežijí ani některé manželské páry.

Angličan dokonce na rovinu řekl, že T2 je pro něj spíše člověk než pouhé zvíře. Muž, který se živil chovem drůbeže, však nedokáže zcela vysvětlit, jak si k jednomu krocanovi dokázal utvořit tak silný vztah. Pouze zavzpomínal, jak po jedné snůšce většina mláďat zemřela a on se rozhodl alespoň jedno udržet při životě. Záchrana ptáčka postupně přerostla v hlubokou lásku.

Tento příběh znovu ukazuje, jak záhadný je vztah člověka ke zvířatům. Na jedné straně pro nás mohou znamenat pouhý zdroj obživy a na druhé straně si k nim můžeme vytvořit pouto jako k sobě rovnému.

Video  Pejsek Arčibald se stará o čerstvě narozené mládě srny. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi