
Co je ve skutečnosti v kebabu? Testy DNA prokázaly překvapivou skutečnost!

Testy DNA v Británii poukázaly na nepříjemný fakt v souvislosti s oblíbenou pochoutkou. Jimmy Doherty z televizní show Food Unwrapped zjistil, že pouze jeden z devíti kebabů obsahuje jehněčí maso. Co obsahoval zbytek?
V jedné z epizod pořadu Food Unwrapped Jimmy Doherty nakoupil kebaby z devíti různých obchodů a doručil je forenznímu vědci Paulu Hancockovi, aby zjistil, co v kebabu skutečně je. Testy odhalily, kolik döner kebabů obsahuje jiné druhy masa včetně hovězího, kuřecího nebo vepřového, informoval deník Daily Star.
Jimmyho výsledky testů šokovaly. Pouze jedno z devíti jídel mělo 100% jehněčí DNA. Forenzní specialista Paul Hancock nepříjemnost potvrdil. „Pouze jeden döner kebab je skutečně pravý,“ uvedl. Ve většině vzorků testy prokázaly kuřecí maso. Pár jich obsahovalo i hovězí.
Moderátor pořadu teoretizoval, zda by při větším vzorku nedošlo k vyššímu počtu podezřelých výsledků. „Očekával bych, že neúspěšnost se bude pohybovat kolem 60 %,“ poukázal na to, kolik kebabů by neobsahovalo jehněčí maso.
Nikdy bych to nekoupil a tedy ani nekonzumoval. Prostě tomu nevěřím, určitě se to neprodá za jediný den ta hrouda točícího masa a na salmonelu nečekám.