Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Exšpionka radí, jak si vybírat hotelové pokoje: Které jsou ty nejbezpečnější?

Autor: rc - 
20. září 2023
19:37

Mnoho lidí si vybírá místa v letadle tak, aby v případě leteckého neštěstí měli největší šanci na přežití. Ovšem málokoho by napadlo, že by měl brát zřetel i na to, jaký pokoj si vybírá v hotelu. Bývalá agentka CIA a FBI Tracy Walderová (44) prozradila, jaké hotelové pokoje jsou ty nejbezpečnější.

Rodačka z amerického Dallasu sloužila ve službách FBI a CIA jako tajná agentka. Tracy jezdila na tajné zahraniční mise, kde si musela dávat pozor na každém kroku. Jak prozradila pro americký deník New York Post, při zahraničních misích se řídila striktními bezpečnostními pravidly, které dodržuje i nadále.

Jak uvedla, před cestou si pořádně prostuduje cílovou destinaci kvůli potenciálním teroristickým hrozbám. Zároveň má aplikaci, která v případě nouze upozorní její blízké na její polohu. 

Zároveň si dává pozor i na to, v jakém hotelu spí. Lidé by si prý měli uvědomit, že bydlí úplně u cizího člověka, jehož neznají. „Vkládáte svou důvěru do někoho, koho neznáte,“ říká Tracy s tím, že by člověk neměl brát vážně ani recenze na ubytování. „Nevíš, kdo ty recenze píše,“ dodává.

Poté, co si vybere hotel, trvá na tom, aby měla pokoj mezi třetím a šestým patrem. Proč? Tyto pokoje jsou prý nejbezpečnější. Mají ideální polohu. Jsou prý dostatečně blízko k nouzovému východu, ale zároveň jsou daleko od přízemí, kam by mohli vniknout případní útočníci.

Typicky, někdo, kdo se snaží ublížit, půjde nejjednodušší cestou, kterou může,“ vysvětluje bývalá agentka s tím, že to je nejjednodušší cestou je první patro. „Pokud jste příliš vysoko ve 20. nebo 21. patře bude pro vás opravdu obtížné dostat se ven rychle,“ dodala.

O bezpečnost ale dbá i uvnitř pokoje. Když je v pokoji, tak zamkne dveře a zároveň i bezpečnostní zámek. „Realita je taková, že hotelový personál má kartu, aby se dostal do vašeho pokoje," upozorňuje s tím, že by lidé měli neustále své blízké informovat o místě pobytu, když cestují. Tracy je populární na sociálních sítích, kde se dělí o své zkušenosti exšpionky. Na instagramu má tisíce sledujících. 

Video  Požáry na Rhodosu: Chaos během evakuace turistů (22.7.2023)  - reprofoto Twitter AlertChannel
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi