Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Notorička denně vypila dvě lahve whiskey: Během pandemie prošla životní proměnou!

Autor: štt - 
22. srpna 2023
09:30

Angličanka Abi Felthmanová začala pravidelně pít alkohol už jako náctiletá. Zpíjela se do němoty, aby zahnala myšlenky na rodinná traumata. Některé dny dokázala vypít i několik litrů tvrdého alkoholu. Během pandemie covidu-19 se rozhodla vzít svůj život do vlastních rukou a s pitím naráz přestala. Nyní je více než dva roky střízlivá a stav si nemůže vynachválit.

Nešťastnici (35) zemřel otec, když jí byly teprve tři roky a jako dítě nedokázala tuto tragickou událost zpracovat. Již ve svých čtrnácti začala denně pít, aby utekla před černými myšlenkami, svěřila se pro deník Daily Star.

Brzy po škole začala pracovat v baru a tím svůj vztah k alkoholu ještě upevnila. Dle vlastních slov v té době „pila od rána do noci“. Nebyl pro ni problém za den vypít dvě lahve whiskey a několik piv.

Během pandemie, kdy přišla o práci, trávila celé dny zavřená v pokoji a prolévala si hrdlo. Když po několikáté vynášela koš plný prázdných lahví, uvědomila si, že takhle to dál nejde.

Po necelých 20 letech nekonečné kocoviny se rozhodla přestat. Svěřila se, že jí trápili silné abstinenční příznaky a nevěřila, že démonu znova nepropadne. Půst vydržela neuvěřitelných osmnáct měsíců, pak se rozhodla vyhledat i odbornou pomoc.

Abi přiznala, že její vztah k alkoholu formovalo rodinné prostředí, kde bylo nadměrné pití běžnou záležitostí. Pokud by jako léčící se alkoholička měla předat jediné poučení, bylo by to, že problémy se pitím nevyřeší. Nyní chodí dvakrát týdně na terapii, má stabilní práci a vztah. „Každý den se cítím silnější a vidím, jak se věci zlepšují,“ uzavřela.

Video  Suchý únor: Co udělá s tělem měsíc bez alkoholu  - Videohub
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 23. srpna 2023 17:42 )

Stejně začne zase chlastat.

Zobrazit celou diskusi