Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Lence (23) se v srpnu narodí Honzík! Jeho tatínek (†25) zemřel při bouračce, řidič od nehody odešel

Autor: lc, inf - 
5. srpna 2023
05:00

Už za necelý měsíc se Lence (23) z Lenory na Prachaticku narodí vytoužený syn Honzík, na svět ho ale přivítá sama. Její partner a tatínek chlapečka Jan (†25) tragicky zahynul v červenci při autonehodě. Viník bouračky tehdy v noci z auta odešel…

Lenka má za sebou poměrně složitý životní příběh. Vyrůstala v dětském domově, po odchodu z ústavu se ale postavila na vlastní nohy, zamilovala se a těšila, že s Janem založí rodinu. O miminko se snažili dva roky.

Opilý řidič

Děsivá nehoda u obce Houžná směrem na Lenoru 17. července ale vše změnila. Řidič auta, který měl v krvi přes dvě promile alkoholu, nezvládl řízení a narazil s vozidlem do stromu. Z místa nehody odešel, policisté ho podle krajské policejní mluvčí Štěpánky Schwarzové vypátrali zraněného necelé dva kilometry od místa tragédie. Lenčin Honza  na místě spolujezdce zemřel na místě.

Osudová chyba

„Kluci se potkali náhodně. Přítel udělal osudovou chybu, že se nechal vézt opilým kamarádem,“ popsala pro Blesk.cz Lenka, která se snaží s celým neštěstím vyrovnat. „Psychicky to zvládám hodně těžce, protože ten, co utekl od nehody, se tady prochází, jako by se nic nestalo. Pomáhá mi, když odjedu do jiného města, kde vím, že ho nepotkám. Nebo když jsem doma s rodinou,“ vysvětluje Lenka.

V současnosti žije u rodičů svého Honzy. „Beru je jako rodiče. Mám tu i s maličkým zázemí,“ dodává mladá žena s tím, že nešťastnou událost řeší policie i právníci.

Přátelé pro Lenku a její miminko založili sbírku na dobročinné platformě Donio. „Částka, která se vybere, bude použita na zajištění každodenního života maminky samoživitelky a jejího syna Honzíčka. Vybrané peníze zajistí alespoň trochu jistoty v tak obtížné době pro Lenku a jejího syna,“ píší autoři sbírky.

 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...