Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Opilý řidič narazil na Prachaticku do stromu: Spolujezdec nehodu nepřežil

Aktualizováno -
17. července 2023
12:25
Autor: ČTK - 
17. července 2023
11:55

Spolujezdec z osobního auta Škoda Felicia zemřel v pondělí kolem 1:00 v noci při nehodě auta u obce Houžná na Prachaticku. Řidič auta, který měl v krvi přes dvě promile alkoholu, nezvládl řízení a narazil s vozidlem do stromu. Řidič z místa nehody odešel, policisté ho vypátrali necelé dva kilometry od místa tragédie, utrpěl mnohočetná zranění. Na webu o tom informovala krajská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Nehoda se stala na silnici I/39 ve směru z obce Houžná do Lenory na Prachaticku. Zemřel při ní pětadvacetiletý řidičův spolujezdec. „Řidič narozený v roce 2000 nepřizpůsobil pravděpodobně rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky,“ uvedla mluvčí. Když projel řidič levotočivou zatáčkou, dostal smyk, který se snažil vyrovnat, vyjel vlevo mimo silnici, tam narazil do stromu.

Když přijela na místo policejní hlídka, byl v autě pouze spolujezdec, řidič ne. „Policisté jej následně necelé dva kilometry od místa nehody vypátrali. Šel pěšky směrem do Lenory a byl zraněný. Provedli u něj dechovou zkoušku, která ukázala více než dvě promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí. Silnice byla téměř dvě hodiny zavřená.

Když na místo dorazili záchranáři, řidičův spolujezdec už nejevil známky života. „Utrpěl smrtelná poranění a zemřel ještě před naším příjezdem, záchranáři už mu neměli jak pomoci a lékařka bohužel musela konstatovat smrt,“ uvedla Fajtlová. Řidič vozu utrpěl mnohočetná povrchová poranění způsobená střepy skla, zraněné měl i ruce a hrudník. Záchranáři mu poskytli akutní přednemocniční péči a převezli do budějovického traumacentra, dodala Fajtlová.

Video  Rodiče nadýchali v Praze 13 dohromady přes sedm promile, u sebe měli dítě v kočárku. (4. července 2023)  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání