Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Obyvatele Mladých Buků rozzuřili čapí nadšenci: Ani si v klidu nevypijeme kávu!

Autor: jel - 
29. července 2023
18:57

Mladé Buky se před dvěma lety proslavily především díky příběhu z tamního čapího hnízda. Ptačí maminka totiž zemřela na drátech elektrického vedení a táta Bukáček zůstal na čápátka sám. Díky dobrý lidem to ale zvládl a stal se hotovou ptačí celebritou. Hnízdo, kde sídlí právě Bukáček, touží vidět velké množství milovníků čápů. Kvůli nim ale obyvatelé, kteří v blízkosti hnízda bydlí, nemají chvíli klid.

Čapí celebrita Bukáček se na hnízdo v Mladých Bucích vrátil i letos a to se svou partnerkou Betynkou. Společně se nyní starají o čtyři mláďata, která rostou jako z vody. Jejich hnízdění díky webkameře sledují tisíce lidí. Na sociální síti dokonce vznikla skupina fanoušků právě tohoto hnízda a má více než 15 tisíc členů. 

Okupují nám plot

Někteří milovníci čápů ale podle místních nemají vůbec žádné vychování. Není to poprvé, co si na jejich jednání někdo ve skupině stěžoval. Jak Blesk již informoval, koncem června si obyvatelka Mladých Buků Michaela stěžovala na to, že se jí na zahradě objevila nevítaná návštěvnice. Seniorku prý upozornila, že se nachází na cizím pozemku, paní se k ní ale chovala dost neomaleně.  

Podobně nepříjemnou zkušenost má i paní Monika. Té pro změnu čapí nadšenci lezou na plot. „Prosím, když už k nám přijedete, respektujte naše soukromí. Nelezte nám na plot, nedělejte jakoby jsme tady nebyli. Stačí slušně pozdravit. My vám také na ploty nelezeme,“ rozzlobila se obyvatelka obce.

Dodala, že z chodníku je na hnízdo vidět úplně stejně, jako z plotu. „Respektujte naše soukromí, není možné, abychom si nemohli v klidu ani vypít kávu, nebo sníst jídlo, aniž by jste nám tady okupovali plot, jakoby se nic nedělo,“ dodala naštvaná žena. 

Čapí invaze v Ropici: Šest hnízd v jedné vesnici!

Video  Čápata v Záchranné stanici Makov  - Záchranná stanice živočichů Makov - Libor Šejna
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi