Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Děsivý útok vlků na Děčínsku: Napadli a potrhali tři koně!

Autor: jel - 
27. června 2023
16:47

K útoku došlo v obci Horním Podluží ve Šluknovském výběžku na Děčínsku. Smečka vlků se tam dostala přes elektrický ohradník a napadla stádo koní. Tři zvířata skončila poraněná. Podle odborníků je možné, že smečku vyhnal z Českého Švýcarska loňský požár.

O útoku informovala TV Nova. Uvedla, že jeden z napadených koní, roční Schalden, utrpěl po celém těle více než třicet tržných ran. Veterinář ho musel sešít v narkóze.

Kůň měl přitom před sebou podle majitelky Lucie slibnou kariéru. „Měl působit ve sportu v budoucnu, protože měl krásný pohyb,“ sdělila televizi.

Podle myslivců se zřejmě do Šluknovského výběžku smečka přesunula z Českého Švýcarska. Z národního parku ji nejspíš vyhnal loňský masivní požár a přišli tam o zdroj potravy.

Útoky vlků na velká zvířata jsou velmi ojedinělé. Karolína Šůlová z Agentury ochrany přírody a krajiny uvedla o výskytu vlků v této oblasti vědí, útoky na koně jsou ale tak výjimečné, že situaci agentura konzultuje s kolegy, kteří mají s podobnými incidenty více zkušeností.

Video  Vendula Šebková (27) s koněm Casper, který běžel i Velkou pardubickou.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi