Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Alex brázdí svět na kole: Po cestě adoptoval roztomilou fenku!

Autor: rc - 
9. července 2023
13:08

Na cestu kolem světa se vydal Alex Sidney. Dobrodruh se rozhodl procestovat svět na kole. Na výlet se vydal v lednu loňského roku a už navštívil dvacet zemí. Památky si prohlédl ve Švýcarsku, Chorvatsku, Kurdistánu či Íránu. Na cestě ho navíc doprovází jeho fenka Nova, kterou našel na mostě přes Dunaj mezi Srbskem a Rumunskem.

Alex žije v Itálii, ale vyrostl ve Velké Británii. Od dětství rád opravoval motocykly a snil o tom, že procestuje svět. Nakonec se rozhodl, že si svůj cíl splní. V lednu minulého roku si zabalil pár věcí a vyrazil na cestu. Po světě ale necestuje letadlem, vlakem ani autem. Speciálně si upravil kolo. 

Už poznal velký kus Evropy a navštívil několik zemí na Blízkém východě. Viděl Nizozemsko, Německo, Švýcarsko, Rakousko, Chorvatsko, Srbsko či Makedonii. Zatím ujel více než 11 tisíc kilometrů. Ve východní Evropě potkal svého čtyřnohého kamaráda.

Toulavou fenku našel na mostě přes řeku Dunaj mezi Srbskem a Rumunskem. V té době byl již několik měsíců na cestě. Štěňátko si okamžitě zamiloval a měl v plánu mu najít nový domov. Nakonec se ho nemohl vzdát. „Byla hladová, osaměla a v ohrožení,“ uvedl Alex pro britský deník Daily Mail. Vzal ji k veterináři, kde dostala očkování, čip a pas.

Pejska pojmenoval Nova. Cestuje s ním ve speciálním vozíku přidělaném ke kolu. „Je to malý ďáblík se spoustou energie,“ říká o svém parťákovi cesovatel. „Je vycvičená, aby naskočila nebo vyskočila, kdykoli se jí zachce,“ uvádí Alex s tím, že Nova má někdy tolik energie, že běží vedle kola. „Raději běhá, protože je to štěně,“ vysvětluje muž, který svou cestu mapuje na sociální síti instagram

Video  Top destinace pro rok 2023. Kam se letos vydat na dovolenou?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi