Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chcete být novodobým Robinsonem? Opuštěný ostrov u Skotska je na prodej

Autor: štt - 
23. dubna 2023
11:16

Snili jste někdy mít vlastní ostrov jen pro sami pro sebe? Nyní máte možnost! K mání je malý neobydlený ostrov nacházející se u pobřeží Velké Británie. Vyjde vás jen na pár milionů korun.

Ostrov leží v zátoce Fleet Bay na jihu Skotska, informovala BBC. Barlocco je součástí malého souostroví Fleet, k němuž patří ještě Ardwall Island a Murray's Isles. Na pozemku o velikosti 25 akrů se nenachází žádné obydlí, ale hemží se to tu hejny mořských ptáků, kteří na ostrov přilétají kvůli pitné vodě.

O pevninu se tak v minulosti zajímali především geologové a biologové. Nyní je tento kus panenské přírody určen k prodeji. Za vlastní ostrov, který zdobí oblázková pláž vhodná pro zakotvení menší lodě, zaplatíte v přepočtu necelé čtyři miliony korun.

Současným majitelem je společnost Galbraith. Na svých stránkách píší: „Místo, kde můžete uniknout každodennímu shonu a užívat si klidu a pohody v nejkrásnější krajině v celém okolí“. O podobné nabídky bývá ve Velké Británii značný zájem, tak ji nepropásněte.

Video  Top destinace pro rok 2023. Kam se letos vydat na dovolenou?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi