Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlupáč Nanuq se zaběhl na výletě: Ušel 242 kilometrů a překročil zamrzlé moře, aby našel svou rodinu

Autor: rc - 
18. dubna 2023
21:54

Rodina Mandy Iworriganové z Aljašky vyjela na výlet a s sebou vzala i své dva psy Nanuqa a štěňátko Starlighta. Oba dva pejsci se však zaběhli. Zatímco Starlight se našel o dva týdny později, Nanuq nebyl nikde k nalezení. Nakonec ale i on cestu ke svým pánům našel. Ušel prý téměř 242 kilometrů a překonal i Beringovo zamrzlé moře.

Příběh australského ovčáka zní jako scénář hollywoodského filmu. Chlupáč Nanuq se svými pány v březnu navštívil město Savoogna na Aljašce. Na výletě se ale Nanuq a další rodinný pes, štěně Starlight, ztratili.

Majitelka Mandy Iworriganová po nich pátrala, ale nebyli nikde k nalezení. O dva týdny později se domů vrátil Starlight, ale po Nanuqovi nebyly ani stopy. Mandy se s rodinou vrátila domů do města Gambell.

Pomalu ztrácela naději, že o svém mazlíčkovi ještě uslyší. Nicméně zničehonic na sociální síti facebook jiný rodinný člen sdílel fotografii pohřešovaného pejska, který byl neuvěřitelně podobný Nanuqovi. „Můj táta mi psal a říkal: Tenhle pes ve Walesu vypadá jako Nanuq,“ řekla pro britský deník Daily Mail. Mandy věděla, že je to on. 

„Nemám ponětí, jak se dostal do Walesu,“ uvedla. Pejsek prý zřejmě dokonce překročil zamrzlé Beringovo moře. Ušel téměř 242 kilometrů. „Jsem si jistá, že jedl zbytky tuleňů nebo lovil tuleně. Pravděpodobně i ptáky,“ řekla Mandy, která okamžitě zaplatila letenku, aby dostala Nanuwa domů. Na letišti 6. dubna čekala na přítel Nanuqa se svou rodinou a pejskem Starlightem.

Video  Záchrana psa ze zabahněného rybníku v Hluboké nad Vltavou.  - MP Hluboká nad Vltavou
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi