Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vlk Bubla z Horní Blatné má po návratu do přírody problémy: Začala záchranná mise!

Autor: rc - 
7. února 2023
20:20

Na záchranu vlka, jehož v září minulého roku našli v Krušných horách houbaři, se složilo celé Česko. Když se vlk dostal do péče zvířecích záchranářů, byl ve velmi vážném stavu a podstoupil několik operací. Jako zázrakem se zotavil a ochránci ho nakonec vypustili zpět do přírody. Zdálo se, že příběh vlka, jenž dostal jméno Bubla, má šťastný konec. Ovšem podle informací serveru TN.cz, má zvíře problémy a ochránci zvířat se ho vydali hledat.

Na konci září minulého roku se do lesa u Horné Blatné vydali houbaři, kteří tam našli ležet vlka. Přivolali proto pomoc a zvířete se ujali zvířecí záchranáři. Vlk byl ve velmi vážném stavu a musel podstoupit několik operací. Příběh sraženého vlka dojal celé Česko a byl založen transparentní účet, kam lidé mohli posílat libovolné příspěvky na jeho léčbu. Vybrala se velká suma peněz, díky níž tak bylo možné zaplatit nákladné operace a následnou péči.

„Zpočátku jsme nevěřili, že takto vážné zraněný vlk by se mohl vyléčit až do stavu, kdy bude schopen návratu do přírody,“ uvedl již dříve koordinátor Národní sítě záchranných stanic Petr Stýblo z Českého svazu ochránců přírody. Vlk ve volné přírodní strávil několik týdnů a server TN.cz nyní přišel s tím, že má problémy. O víkendu ho údajně viděli myslivci z posedu. Podle nich byl vyhublý a bez smečky. Do přírody se ho proto vydali hledat ochránci.

„On asi, chudák, už někde leží. Možná už to má za sebou. Nemáme údaje, kde je. Také jsme jeli tam, kde nám lidi řekli, že ho viděli. Protože ti odborníci z univerzity nám poslední údaje poslali 17. ledna. A od té doby nic,“ uvedl Vladimír Tomáš Smolík ze Záchranné stanice živočichů Bublava pro výše zmíněný server. Sledování vlka mají na starosti odborníci z Mendelovy univerzity v Brně.

Video  Vlk po operaci chodí po všech čtyřech, přes den spí a v noci šmejdí kolem.  - Drosera Bublava
Video se připravuje ...

verka1 ( 8. února 2023 13:36 )

Mysleli si čím dříve vypustí vlka zpátky do přírody za smečkou bude dobře. Opak je pravdou.

naidka ( 8. února 2023 08:25 )

Vypuštění Bubly do přírody ochránci podcenili. Je to mladý vlk, bez smečky si nic neuloví, notabene ve sněhu a mrazu. A nakonec řeknou, že už někde leží mrtvý... Sice všechna čest, že se o něj záchranná stanice postarala, ale tím překotným vypuštěním ven do mrazu tu práci fatálně zkazila.

verka1 ( 8. února 2023 07:53 )

Bubla měl zůstat u dobrých lidí, však jsme poslali peníze. Snad záchranná mise bude úspěšná 👍

Zobrazit celou diskusi