Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Studentka (20) jaderného inženýrství se stala královnou krásy: Zdaleka neoslnila jen svým vzhledem

Autor: rix - 
18. prosince 2022
19:28

Vítězkou soutěže Miss America 2023 se stala studentka jaderného inženýrství Grace Stankeová. Krása není vše, čím disponuje. Porotu uchvátila svými znalostmi z oblasti vědy nebo hrou na housle. Na Instagramu se desítkám tisíc fanoušků chlubí množstvím fotek. Na některých z nich pózuje v jaderné elektrárně.

Studentka jaderného inženýrství pochází z Wisconscinu, kde již vyhrála tamní soutěž krásy. Že to ale dotáhne až k Miss America 2023, to je pro ni splněný sen. Porotu nezaujala jenom svým šarmem, ale i úžasnými znalostmi z poli vědy. A jak sama Grace uvedla, z vítězství je šťastná, nicméně právě věda je stále na prvním místě. 

Video  Studentka jaderného inženýrství se stala královnou krásy.  - Instagram: Grace Stanke
Video se připravuje ...

Jako žena věnující se jadernému inženýrství to prý nemá vůbec lehké. „Vůbec to není jednoduchá cesta, ale stojí to za to,“ uvedla podle deníku Daily Mail. A motivaci dodává i dalším nadaným studentkám. „Pamatuje na to, že vy jste průkopnicemi,“ vysvětlovala. 

Grace cítí, že může být vzorem pro ostatní. „Chci být osobou, která inspiruje další lidi, aby pokračovali a dělali silná rozhodnutí. Chci být ženou, která způsobí tuto změnu v lidech a ovlivní budoucí generace,“ prozradila. 

Američanka nežije jen vědou. Porotu Miss America ohromila také hrou na housle. Aby taky ne, na tento nástroj hraje už od osmi let. Na pódiu překonala nervozitu, kterou prý často trpí. A vyplatilo se. „Soutěžení mi pomohlo se začít cítit dobře před lidmi,“ vysvětlila. 

Ve volném čase se kráska dále věnuje vodnímu lyžování nebo turistice a cestování. Svými výlety a úspěchy se ráda chlubí na Instagramu, kde ji sleduje přes deset tisíc fanoušků. 

XLADI ( 19. prosince 2022 21:49 )

Tak rozhodně lepší než vyžraný asiat

viho ( 19. prosince 2022 02:35 )

Je vůbec překvapivé, že soutěž miss tam může ještě vyhrát bílá blondýna ženského pohlaví. Spíše bych čekal, že vyhraje nějaká nebinární hispanočernoška. V Německu už soutěž miss degradovala na soutěž matek od plotny, zrušili promenádu v plavkách, a příští rok se tam bude soutěžit asi v burkách.

porgy1 ( 18. prosince 2022 23:12 )

Krásná a chytrá ,to je skvělá kombinace !

new era ( 18. prosince 2022 22:10 )

Musim souhlasit 🤦

JaNat ( 18. prosince 2022 20:23 )

Amíci mají divný vkus.

Zobrazit celou diskusi