Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Statečný chlapec vytáhl topící se maminku z bazénu: Život jí už jednou zachránil!

Autor: rix - 
31. srpna 2022
17:31

Kamera v Oklahomě zachytila neuvěřitelný okamžik, kdy desetiletý chlapec Gavin Keeney zachránil svou maminku Lori před utopením. Ta ve vodě prodělala zřejmě epileptický záchvat a nebýt jejího syna, zřejmě by zemřela. Nešlo přitom o první případ hrdinské záchrany. Duchapřítomný syn už kdysi zachránil svou maminku, když se dusila jídlem.

Vypadalo to jako poklidné odpoledne u bazénu. Nebýt odvážného desetiletého synka, mohlo ale dopadnout hrůzostrašně. Když si šla jeho maminka zaplavat, dostala ve vodě záchvat a nedokázala se sama držet nad hladinou. Gavin ihned nebojácně do vody skočil, aby maminku z vody vytáhl. Ač Lori očividně nemohl unést, počínal si jako zkušený záchranář. Dokázal ji dostat až ke kraji, kde se o Lori postaral její otec. 

Bydlí sice ve vedlejším domě, ale přiběhl naštěstí včas, aby klučíkovi pomohl. „Můj táta, který bydlí vedle, slyšel štěkot psů, vyběhl ven a skočil dovnitř, zatímco mě Gavin držel na žebříku a držel mi hlavu,“ popsala Lori dramatickou událost pro deník Mirror. „Byla to jedna z mých nejhorších nočních můr,“ svěřila se poté na internetu. 

Jak přiznala, koukat na video pro ni bylo příšerné. Stejně tak se nemohla rozhodnout, jestli snímek sdílet. „Nemám ráda, když jsou lidé svědky mých záchvatů,“ uvedla maminka, která zřejmě trpí epilepsií. O hrdinnou reakci svého syna se ale nakonec podělila. „Doslova mi zachránil život,“ řekla.

Gavin zachraňoval svou maminku už v roce 2021. Tehdy Lori zaskočilo jídlo a chlapec se hned pokusil o Heimlichův chvat. Lori byla na něj naneštěstí moc těžká, a tak se rozhodl radši rychle zavolat záchranku. Lékaři už jeho matce pomohli. Nebýt ale rychlé reakce, mohla celá situace dopadnout velice špatně. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi